Ανεκδιήγητος ο Ακντάγ: Θέλει παραμονή του κατοχικού τουρκικού στρατού στην Κύπρο




Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Ρετζέπ Ακντάγ, ο οποίος συναντήθηκε στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου με τον Τουρκοκύπριο κατοχικό ψευδοπρόεδρο, Μουσταφά Ακιντζί, και τον ψευδο-πρωθυπουργό του παράνομου κατοχικού τουρκοκυπριακού καθεστώτος, Τουφάν Ερχουρμάν, επέμεινε ότι πρέπει να συνεχιστούν οι εγγυήσεις της Τουρκίας και η παραμονή του τουρκικού στρατού στην Κύπρο.

«Αυτό», είπε -σύμφωνα με τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης- «δείχνουν και οι πρόσφατες επιθέσεις του Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων» και πρόσθεσε: «Οι Τουρκοκύπριοι γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνουν τέτοιες επιθέσεις, οι οποίες δείχνουν τη σημασία της ύπαρξης εγγυήσεων και στρατού της Τουρκίας στην Κύπρο».

Ο Ρ. Ακντάγ εξέφρασε λύπη για τα γεγονότα στην Παλαιστίνη και είπε ότι η Τουρκία ύψωσε τη δυνατότερη φωνή για το ζήτημα. Επίσης, κατηγόρησε το Ισραήλ ότι «ενεργεί σαν κράτος τρομοκράτης, επιτιθέμενο στους μουσουλμάνους της Παλαιστίνης με την υποστήριξη των ΗΠΑ». Αυτό, πρόσθεσε, θα συνεχιστεί έως ότου ο ισλαμικός κόσμος και η διεθνής κοινότητα να πουν «τέρμα».

16/05/2018 13:55
ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή μας Α. Βικέτου
Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: