Αναβάθμιση των F16 σε Viper και με τη… “βούλα”: Πέρασε από την Επιτροπή Εξοπλιστικών




Με επεισοδιακό τρόπο πέρασε από την Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής το πρόγραμμα αναβάθμισης των F-16 σε Viper που έχει απόλυτη ανάγκη η Πολεμική Αεροπορία.

Είχε προηγηθεί έντονη κόντρα μεταξύ του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου και των Βασίλη Κικίλια και Θανάση Θεοχαρόπουλου, οι οποίοι εξέφρασαν την δυσαρέσκεια και τον προβληματισμό τους για την επιλογή του υπουργού να περάσει την απόφαση πρώτα από το ΚΥΣΕΑ και στη συνέχεια να ζητήσει τη σύμφωνη γνώμη της Βουλής.

Από την πλευρά της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, είπε πως ο Πάνος Καμμένος απάντησε με «χυδαιολογία και λάσπη».

«Επισημαίνουμε ότι ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης φέρει ακέραιη την ευθύνη για τη μη ορθή τήρηση της διαδικασίας ενημέρωσης και έκφρασης γνώμης από την Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής για τη συμφωνία αναβάθμισης των αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας. Έως και σήμερα δεν δόθηκαν επαρκείς εξηγήσεις για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας, η ευθύνη υλοποίησης της οποίας βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κικίλιας.

Από την πλευρά του ο Πάνος Καμμένος σε έντονο ύφος απάντησε πως εάν θέλουν τα υπόλοιπα κόμματα είναι δυνατή η επανέναρξη της διαδικασίας και ότι υπάρχει νομική κάλυψη, ενώ άφησε αιχμές για τον κύριο Θεοχαρόπουλο, ότι εξυπηρετεί σκοπιμότητες.
Ωστόσο παρά τις αντιπαραθέσεις όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ συναίνεσαν στο να ξεκινήσει το πρόγραμμα αναβάθμισης.

Ρεπορτάζ: HellasJournal

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: