NY Times: Ο Τραμπ είπε στον Μακρόν ότι αποχωρεί από τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν




Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είπε στον Γάλλο ομόλογό του, Εμάνουελ Μακρόν, ότι η Αμερική θα αποσυρθεί από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, γράφει η εφημερίδα New York Times στην ιστοσελίδα της. ΕΔΩ Η ΕΙΔΗΣΗ.

Σύμφωνα με τους New York Times η απόφαση του κ. Trump απομονώνει τις Ηνωμένες Πολιτείες από τους συμμάχους της και δίνει μεγαλύτερες προσδοκίες στους αντιπάλους της να διαπραγματευθούν με τους Ιρανούς.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζονται να επαναφέρουν όλες τις κυρώσεις που είχαν αποσύρει με την πυρηνική συμφωνία – και να επιβάλουν πρόσθετες οικονομικές κυρώσεις, λέει η εφημερίδα.

Ένα δεύτερο πρόσωπο που είναι εξοικειωμένο με τις διαπραγματεύσεις για τη διατήρηση της συμφωνίας του 2015, δήλωσε ότι, λένε οι Ν.Υ Times, οι συνομιλίες κατέρρευσαν από την επιμονή του κ. Trump να διατηρηθούν αυστηρά όρια στην παραγωγή πυρηνικού καυσίμου του Ιράν μετά το 2030. Η συμφωνία ανεβάζει σήμερα τα όρια αυτά

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Η γαλλική προεδρία γνωστοποίησε σήμερα ότι οι Εμανουέλ Μακρόν και Ντόναλντ Τραμπ είχαν μια τηλεφωνική συνδιάλεξη, κατά τη διάρκεια της οποίας «οι δύο πρόεδροι συζήτησαν τα θέματα της ειρήνης και της σταθερότητας στη Μέση Ανατολή».

Λίγες ώρες πριν από την ανακοίνωση της απόφασης του Αμερικανού προέδρου σχετικά με τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, το Ελιζέ δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες, στο δελτίο τύπου που εξέδωσε, σχετικά με το περιεχόμενο της επικοινωνίας Μακρόν- Τραμπ.

08/05/2018 18:29
ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP- Reuters
Παρίσι, Γαλλία

 

Τηλεφώνημα Τραμπ-Μακρόν πριν από την απόφαση για το Ιράν: Απαισιόδοξη η Βρετανία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: