“Τζαρτζαρίσματα” ΠΑΟ-ΑΕΚ για την χρήση του ΟΑΚΑ: Τον Τσίπρα θα δει ο Γιαννακόπουλος




«Θα πάω στο ραντεβού με τον πρωθυπουργό με τη διάθεση ότι αυτή η επένδυση είναι καλή για τον τόπο. Ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για να προχωρήσει»: αυτό δήλωσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, σε συνέντευξή του στο “Sport24 Radio 103.3”. Ένα ραντεβού που το προσδιόρισε για τα επόμενα 24ωρα.

Και πρόσθεσε: «Είναι για το καλό όλων αυτό. Είναι μια πολύ μεγάλη επιχειρηματική πρωτοβουλία για το κομμάτι της ανάπτυξης, που τόσο κυνηγάει η χώρα».

Ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης υποστήριξε: «Θα πρέπει όλα να βγουν στον αέρα και να τα μάθουμε όλοι, και να δούμε αν υπάρχουν άνθρωποι που είναι πολέμιοι του πρότζεκτ. Καταλαβαίνουμε όλοι ποιοι έχουν οφέλη να υπογραφεί μια σύμβαση πριν από τη συμφωνία με το κονσόρτσιουμ».

Στην ίδια συνέντευξη, ο ισχυρός άνδρας των «πρασίνων» έκανε λόγο για πόλεμο που γίνεται εναντίον της ομάδας του, επίσης για «καθεστώς φόβου και τρομοκρατίας».

Βολές κατά της ΑΕΚ

Κατά βάση έβαλλε κατά της ΑΕΚ. Υποστήριξε ειδικότερα ότι «η ΚΑΕ Παναθηναϊκός πληρώνει 660.000 ευρώ για τα λειτουργικά του κλειστού, η ΠΑΕ ΑΕΚ πληρώνει 273.000 ευρώ για τα λειτουργικά για το ανοιχτό. Μετά αναρωτιόμαστε πως γίνεται να έχει χρέη και ζημιές το ΟΑΚΑ. Αρκετά δόθηκαν στην ΑΕΚ ως δώρο!».

Συγχρόνως, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τόνισε: «Η διαδικασία του Athens Alive είναι κάτι που ξεκίνησε πριν από περίπου ένα χρόνο, όλο αυτό το κάναμε κάτω από άκρα μυστικότητα. Δεν θέλαμε να βγούμε στον αέρα. Η πρώτη εφημερίδα που έβγαλε το θέμα ήταν η “LIVE SPORT”». Για να προσθέσει, «ξεκινήσαμε με τον πρωθυπουργό, ο οποίος μάς έδωσε μια ομάδα εργασίας για να αρχίσουμε. Είδαμε ότι δεν μπορούσε να πάει ο συντελεστής δόμησης στο 0,8, που ήταν απαραίτητο για να προχωρήσει. Περιμένουμε να ακούσουμε την απάντηση της Πολιτείας».

Η απάντηση της ΑΕΚ 

Η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν άργησε να πάρει θέσει απέναντι στις αιχμές του προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός για το κόστος του ΟΑΚΑ:

Ο κ. Γιαννακόπουλος έκανε λόγο για μεγάλη διαφορά στο ποσό που πληρώνει η ΚΑΕ Παναθηναϊκός έναντι της ΠΑΕ ΑΕΚ για τη χρήση του ΟΑΚΑ. Όπως επισημαίνεται από τους “κιτρινόμαυρους”, αυτό είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό, καθώς η ΑΕΚ μπαίνει στο Ολυμπιακό Στάδιο δύο φορές το μήνα για τους αγώνες της, ενώ ο μπασκετικός Παναθηναϊκός έχει όλο το κέντρο της δραστηριότητάς του στο ΟΑΚΑ, αφού εκεί προπονείται η ομάδα του, ακόμα και στα βοηθητικά γήπεδα που χρησιμοποιούν οι Ακαδημίες του. Σε αντίθεση με την ποδοσφαιρική ΑΕΚ, που όλη την εβδομάδα βρίσκεται στα Σπάτα.

Επίσης, η ΑΕΚ έχει δικλείδα ασφαλείας για το Ολυμπιακό Στάδιο και δίνει το 15% των εσόδων της, όπως προβλέπει ο αθλητικός νόμος. Η Ένωση επέλεξε το 2013 να συνεχίσει στο ΟΑΚΑ και να το συντηρεί, κάτι που θα συνεχίσει να κάνει και τη σεζόν 2018/19, αλλά και στο ξεκίνημα της επόμενης, καθώς η “Αγιά Σοφιά” αναμένεται να είναι έτοιμη στα τέλη του 2019 ή το αργότερο στις αρχές του 2020.

Αξίζει να αναφερθεί πως σήμερα η ΑΕΚ υπέγραψε νέα διετή σύμβαση με τη διοίκηση του ΟΑΚΑ για τη χρήση του Σταδίου, καθώς σήμερα είναι η τελευταία μέρα της κατάθεσης του φακέλου αδειοδότησης και δίχως να έχει η Ένωση άλλο περιθώριο για καθυστέρηση, μιας και υπήρχε ο κίνδυνος να μείνει χωρίς στέγη.

21/05/2018 17:00
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: