“Ζητήσαμε από την Ελλάδα να κατεβάσει τη σημαία”, ισχυρίζονται οι Τούρκοι: Όχι απαντά η Αθήνα




Επιμένει η τουρκική πλευρά στον ισχυρισμό ότι έγινε υποστολή της ελληνικής σημαίας απο το νησί Μικρός Ανθρωποφάγος, μία πληροφορία που απορρίπτει ως αβάσιμη η ελληνική πλευρά.

Η εφημερίδα Hurriyet υιοθετεί τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, και προχωρά ένα βήμα παραπάνω αναφέροντας πως αφού οι Τούρκοι διαπίστωσαν πως στο νησί υπάρχει ελληνική σημαία έγινε “επαφή” σε διάφορα επίπεδα, στην Αθήνα, ώστε να απομακρυνθεί η σημαία από τη βραχονησίδα.

Όταν αυτό δεν έγινε – σύμφωνα πάντα με την Hurriyet – ο διοικητής της μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών (SAT) που εδρεύει στην περιοχή απέναντι από τους Ανθρωποφάγους πήγε με δύναμη βατραχανθρώπων και κατέβασε την ελληνική σημαία την οποία μάλιστα, όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, πήρε μαζί του στο τουρκικό έδαφος.

Ωστόσο η Αθήνα από χθες έχει τονίσει πως πρόκειται για παντελώς αβάσιμες δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας, ενώ και ο δήμαρχος Φούρνων, Γιάννης Μαρούσης, με τον οποίο επικοινώνησε το Hellas Journal δήλωσε πως οι σημαίες που τοποθέτησαν νεαροί σε 3-4 βραχονησίδες κυματίζουν κανονικά στους ιστούς τους.

Σύμφωνα με τον Σκάι, ελέγχους σε βραχονησίδες που βρίσκονται κοντά στα θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία διεξάγει το Λιμενικό Σώμα ώστε να διαπιστωθεί εάν έχουν γίνει ύποπτες κινήσεις μετά τους ισχυρισμούς της Άγκυρας ότι υπέστειλε ελληνική σημαία στη βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάς, κοντά στους Φούρνους.

Έως τώρα δεν έχει εντοπιστεί κάτι ύποπτο, σύμφωνα με πληροφορίες. Οι έρευνες επικεντρώνονται στην ευρύτερη περιοχή της Ικαρίας και της Σάμου.

Κυβερνητικές πηγές μάλιστα επισήμαναν ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχεία που να καταδεικνύει ότι τουρκικές δυνάμεις προσέγγισαν την ελληνική βραχονησίδα.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΝΕΑΡΟΙ ΠΟΥ ΥΨΩΣΑΝ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ

Προς τιμήν του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου ύψωσαν οι τρεις νεαροί την ελληνική σημαία στις βραχονησίδες γύρω από τους Φούρνους, όπως είπε ένας εξ αυτών στον ΑΝΤ1.

«Ανεβάσαμε τις σημαίες στις βραχονησίδες προς τιμήν του Μπαλταδώρου, έχω μεγαλώσει στους Φούρνους, έχω περάσει όλα μου τα παιδικά χρόνια εκεί, έχω ψαρέψει στα νησιά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χαράλαμπος Τσαγαλάς.

«Η απόφαση ήταν ξαφνική, ξυπνήσαμε, ήπιαμε τον καφέ μας και είπαμε αυτό πρέπει να γίνει. Ρίξαμε και στεφάνι στη θάλασσα και μετά ανεβήκαμε στη βραχονησίδα. Ξεκινήσαμε από τον Μικρό Ανθρωποφάγο, μετά πήγαμε στον Μεγάλο, μετά στο Πρασονήσι, στο Μακρονήσι και στο Πετροκάραβο. Ξεκινήσαμε στις έντεκα το πρωί και τελειώσαμε στις τέσσερις το απόγευμα», σημείωσε.

Ανέφερε ότι το Σάββατο το μεσημέρι πέρασαν από τα πέντε νησιά για να δουν μήπως οι σημαίες είχαν πέσει από τον αέρα και είδαν ότι βρίσκονταν στη θέση τους και στα πέντε σημεία.

Ο ίδιος τόνισε εκφράζοντας και τα άλλα δύο παιδιά πως η πράξη τους δεν είχε πολιτικά κίνητρα και ότι το έκαναν για τη σημαία και την πατρίδα. «Δεν είμαστε μέλη της Χρυσής Αυγής. Εγώ δεν έχω ψηφίσει κανένα κόμμα» είπε.

Απαντώντας σε όσους υποστηρίζουν ότι η πράξη τους ενδεχομένως να καθυστερήσει την επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτικών είπε «να πάμε εμείς εκεί και να επιστρέψουν αυτοί. Το λέω μέσα από την καρδιά μου, δεν υπάρχει περίπτωση να τους αφήσει να γυρίσουν, τώρα τουλάχιστον».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: