Ξεκίνησε η 29η Διάσκεψη του Αραβικού Συνδέσμου: Δεν πήγε ο εμίρης του Κατάρ




Η 29η Διάσκεψη του Αραβικού Συνδέσμου άρχισε τις εργασίες της, στην πόλη Νταχράν της Σαουδικής Αραβίας, με την συμμετοχή ηγετών από τον αραβικό κόσμο, αλλά και διεθνών οργανισμών.

Η κατάσταση στην Συρία, αλλά και το Παλαιστινιακό Πρόβλημα, βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας των ζητημάτων που απασχολούν την διάσκεψη, στον απόηχο των πυραυλικών επιθέσεων των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Βρετανίας κατά συριακών στόχων.

Δεν πάει ο εμίρης του Κατάρ

Το Κατάρ δεν θα εκπροσωπηθεί από τον εμίρη του Σεΐχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ-Θανί, στην διάσκεψη των Αράβων ηγετών που πραγματοποιείται σήμερα στην Σαουδική Αραβία.

Η εξέλιξη αυτή, αποτελεί ένδειξη ότι η σχεδόν ενός έτους διαμάχη μεταξύ των Αράβων γειτόνων στην περιοχή του Περσικού Κόλπου, απέχει ουσιαστικά από την επίλυσή της.

Η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), το Μπαχρέιν και η Αίγυπτος επιδείνωσαν τις διπλωματικές, εμπορικές και οικονομικές σχέσεις τους με το Κατάρ τον Ιούνιο του 2017, αφού κατηγόρησαν το εμιράτο ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία.

Από την πλευρά της, η Ντόχα απορρίπτει τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι ο αποκλεισμός που εφαρμόζεται εναντίον της, εντάσσεται στο πλαίσιο προσπάθειας αμφισβήτησης της κυριαρχίας της.

Της αντιπροσωπείας του Κατάρ θα ηγηθεί ο μόνιμος αντιπρόσωπος του εμιράτου στην Αραβική Διάσκεψη, Σαίφ μπιν Μουκαντάμ αλ-Μπουαϊναίν, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του εμιράτου, χωρίς να σχολιάσει περισσότερο την εξέλιξη αυτή.

15/04/2018 14:46
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Xinhua
Νταχράν, Saudia Arabia

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: