Βρετανοί συντηρητικοί φιλοκύπριοι βουλευτές ζητούν από τη Μέι στήριξη νέων συνομιλιών




Επιστολή προς την Τερέζα Μέι με την οποία την καλούν να αξιοποιήσει την αυριανή συνάντησή της με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ώστε να εκφράσει την υποστήριξή της για την επανέναρξη των συνομιλιών λύσης του Κυπριακού, απηύθυναν πέντε φιλοκύπριοι βουλευτές του βρετανικού Συντηρητικού Κόμματος.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα γίνει δεκτός από τη Βρετανίδα Πρωθυπουργό στην Ντάουνινγκ Στριτ το απόγευμα της Τρίτης, με την ευκαιρία της παρουσίας του στο Λονδίνο για τη Συνάντηση των Επικεφαλής Κυβερνήσεων της Κοινοπολιτείας, που αρχίζει σήμερα και διαρκεί έως και την Παρασκευή.

Οι Τερέζα Βίλιερς, Δρ Μάθιου Όφορντ, Σέριλ Μάρεϊ, σερ Ρότζερ Γκέιλ και Μάρτιν Βίκερς δηλώνουν στην επιστολή ότι ως βουλευτές με καταγεγραμμένη εκστρατεία υπέρ μίας λύσης που θα επανενώνει την Κύπρο ευχαριστούν τη Βρετανίδα Πρωθυπουργό για τη στήριξη που παρείχε η κυβέρνησή της στις διαπραγματεύσεις που διεξήχθησαν στο Κραν Μοντάνα.

Σημειώνουν ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει καταστήσει σαφές ότι είναι προετοιμασμένος για την επανεκκίνηση των συνομιλιών ανά πάσα στιγμή.

«Ήταν λόγος σοβαρής απογοήτευσης το ότι η διαδικασία του Κραν Μοντάνα διακόπηκε χωρίς να έχει συμφωνηθεί μία λύση. Πιστεύουμε ότι αυτό δεν θα πρέπει να είναι το τέλος των προσπαθειών να επιτευχθεί μία δίκαιη και διαρκής συμφωνία για να επανενωθεί η Κύπρος. Φαίνεται ότι οι δύο πλευρές μπόρεσαν να βρουν κοινό έδαφος σε μια σειρά ζητημάτων, με τα θέματα της ασφάλειας και των εγγυήσεων να συνιστούν τους μεγαλύτερους φραγμούς σε μια λύση», αναφέρουν στην επιστολή τους οι πέντε βουλευτές.

«Σας προτρέπουμε να καλέσετε σε επανέναρξη των συνομιλιών μεταξύ του Προέδρου της Κύπρου και του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, με σκοπό την εξασφάλιση μίας λύσης που θα οδηγήσει σε μία ελεύθερη και ενωμένη Κύπρο», καταλήγει η επιστολή.

ΚΥΠΕ-Αθανάσιος Γκαβός
Βρετανία, Λονδίνο
16/04/2018 13:02

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: