Βολές ΠΑΟΚ για την απόρριψη της Έφεσης: Στερούν το πρωτάθλημα από την καλύτερη ομάδα




Απορρίφθηκε από την επιτροπή εφέσων στο σύνολό της η έφεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, για την τιμωρία της στον αγώνα της Τούμπας με την ΑΕΚ. Με την εξέλιξη αυτή, η Ενωση διασφαλίζει την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος, αν και ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης έχει δικαίωμα προσφυγής στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ. Η ΠΑΕ σε ανακοίνωσή της καταδικάζει

Η δευτεροβάθμια επιτροπή επικύρωσε στο σύνολό της την απόφαση που είχε λάβει το πρωτοβάθμιο μονομελές πειθαρχικό όργανο της Super League, αναφορικά με τη διακοπή του ντέρμπι της Τούμπας, για την 25η αγωνιστική της Super League (11 Μαρτίου). Ετσι, το ματς κατακυρώνεται με σκορ 3-0 υπέρ της ΑΕΚ, από τον ΠΑΟΚ αφαιρούνται τρεις βαθμοί από το τρέχον πρωτάθλημα και επιπλέον δύο βαθμοί από το επόμενο, ενώ παραμένει και ο αποκλεισμός της έδρας του για τρεις αγωνιστικές και το πρόστιμο ύψους 63.000 ευρώ. Ως είχαν διατηρούνται και οι ποινές στα φυσικά πρόσωπα, ήτοι η τριετής απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους στον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, και η αντίστοιχη ποινή 90 ημερών στον τεχνικό διευθυντή του «Δικεφάλου του Βορρά», Λιούμπος Μίχελ.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβε την εξής απόφαση.

Απέρριψε την έφεση 1) της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, 2) του Ιωάννη (Ιβάν) Σαββίδη, Προέδρου του ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και 3) του MICHEL LUBOS του Michal Τεχνικού Διευθυντή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά της υπ’ αριθ. 86/2018 απόφασης του Πρωτοβαθμίου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ».

Η αντίδραση του ΠΑΟΚ

Η πρώτη αντίδραση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής της ΕΠΟ είναι:

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκφράζει την απογοήτευσή της για το γεγονός πως ο στοχευμένος επικοινωνιακός τραμπουκισμός δυστυχώς υπερίσχυσε και του δικαίου και του ηθικού. Η καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα στερείται συνολικά 9 βαθμούς για να στήσουν άλλοι επικοινωνιακές φιέστες…

Η Επιτροπή Εφέσεων, εντελώς απροστάτευτη από τους πολιτικούς προϊσταμένους της, Υπουργούς Δικαιοσύνης και Αθλητισμού, δεν ξέφυγε από την παγίδα να δικάσει σκεπτόμενη “πολιτικά” και όχι με βάση τα πραγματικά περιστατικά.

Η ασυλία που παρέχεται με τέτοιου είδους αποφάσεις σε διαιτητές και ομάδες άλλα να πράττουν, άλλα να λένε και άλλα να εννοούν, είναι ένα δεδικασμένο που θα το βρουν όλοι μπροστά τους.

Θα εξαντλήσουμε όλα τα ένδικα μέσα που διαθέτουμε».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: