Βαθαίνει το ρήγμα μεταξύ Άγκυρας και Ουάσιγκτον: Μην ανακατεύεστε στις εκλογές μας




Νέα κόντρα μεταξύ Άγκυρας και Ουάσιγκτον προκάλεσαν και  οι πρόωρες εκλογές της Τουρκίας, μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο το ρήγμα ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Άκσοϊ , όπως αναφέρει η τουρκική κρατική τηλεόραση TRT, επιτέθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες με αφορμή την ανησυχία που εξέφρασε χθες η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χέδερ Νάουερτ ότι δεν εξασφαλίζεται διαφάνεια και ελευθερία στις τουρκικές εκλογές.

«Ο ισχυρισμός ότι λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που είναι σε ισχύ, οι εκλογές θα υστερούν ως προς τα δημοκρατικά πρότυπα, είναι μια κακόβουλη προσέγγιση», δήλωσε ο Άκσοϊ.

Υπογραμμίζοντας ότι είναι απαράδεκτη μια δήλωση περί εκλογών που δεν έχουν ακόμα διεξαχθεί, είπε ότι αυτό σημαίνει παρέμβαση στην βούληση του λαού.

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών βρίσκονται στο ναδίρ με τις Ηνωμένες Πολιτείες να απειλούν με κυρώσεις την Άγκυρα αν προχωρήσει στην αgορά των S-400 από τη Ρωσία και να απαιτούν την απελευθέρωση του πάστορα Μπράνσον που έχουν φυλακίσει οι Τούρκοι.

Η Άγκυρα από την πλευρά της φαίνεται αποφασισμένη να συσφίξει τις σχέσεις της με τη Μόσχα ενώ εκβιάζει την Ουάσιγκτον με τον πάστορα για την έκδοση του Γκιουλέν.  Μάλιστα η Τουρκία λόγω αυτών των εξελίξεων απέσυρε όλα τα αποθέματα χρυσού που είχε στην αμερικανική FED.

Πηγή: TRT

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: