Τραγωδία στην Ισπανία: Τέσσερις νεκροί πρόσφυγες από ανατροπή λέμβου

File Photo: Στιγμιότυπο από διαδήλωση κατά της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας EPA, LUCA PIERGIOVANNI
Τουλάχιστον τέσσερις πρόσφυγες έχασαν τη ζωή τους σήμερα προσπαθώντας να φθάσουν στην Ισπανία από το Μαρόκο. Ανασύρθηκαν από τα νερά του στενού του Γιβραλτάρ, σύμφωνα με εκπρόσωπο των σωστικών αρχών.

Ο μοναδικός επιζήσας, σε κατάσταση σοκ, βεβαίωσε τους διασώστες ότι από τους 12 ανθρώπους που επέβαιναν στο σκάφος όταν απέπλευσε τα ξημερώματα από την Ταγγέρη με κατεύθυνση τις ισπανικές ακτές, μόνο τρεις βρίσκονταν στη βάρκα όταν αυτή ανατράπηκε, ο ίδιος και δύο νεκροί.

«Ο επιζών είπε ότι το σκάφος ανατράπηκε και ότι από τους 12 που είχαν ξεκινήσει τον διάπλου δεν είχαν παραμείνει σε αυτό παρά τρεις, ο ίδιος και δύο νεκροί», δήλωσε ο επικεφαλής των διασωστών. Δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία του θανάτου των δύο.

Η εθνικότητα των προσφύγων δεν έχει γίνει γνωστή.

Η ακτιβίστρια Ελένα Μαλένο είχε σημάνει συναγερμό το μεσημέρι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για σκάφος με 11 επιβαίνοντες στο στενό του Γιβραλτάρ.

Οι ισπανικές υπηρεσίες προειδοποιούσαν σήμερα για δυσμενείς καιρικές συνθήκες στο στενό του Γιβραλτάρ με ανέμους 7 μποφόρ.

Από την 1η Ιανουαρίου μέχρι τις 25 Μαρτίου, 120 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους προσπαθώντας να φθάσουν στην Ισπανία δια θαλάσσης, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης. Την ίδια περίοδο, 500 άνθρωποι χάθηκαν στα νερά της Μεσογείου.

01/04/2018 21:40
ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP
Μαδρίτη

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal