Το Βερολίνο θα εξετάσει τις “ενστάσεις” του Ισραήλ, για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν




Η Γερμανία θα εξετάσει τις πληροφορίες που παρουσίασε το Ισραήλ για τις πυρηνικές δραστηριότητες του Ιράν, αλλά οι ανεξάρτητες επιθεωρήσεις πρέπει να διατηρηθούν, δήλωσε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

«Είναι ξεκάθαρο ότι η διεθνής κοινότητα είχε αμφιβολίες ότι το Ιράν διενεργούσε ένα αποκλειστικά ειρηνικό πυρηνικό πρόγραμμα», τόνισε ο εκπρόσωπος.

«Για αυτό το λόγο υπεγράφη η πυρηνική συμφωνία το 2015, που περιλάμβανε την εφαρμογή ενός πρωτόγνωρου, εξονυχιστικού και ισχυρού συστήματος παρακολούθησης από τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (IAEA)», προσέθεσε.

Παράλληλα ο εκπρόσωπος είπε ότι είναι κρίσιμης σημασία η διατήρηση της ανεξάρτητης παρακολούθησης για τη διασφάλιση ότι το Ιράν συμμορφώνεται με τη διεθνή συμφωνία.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου νωρίτερα δήλωσε ότι έχει συνομιλήσει με τους ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας και ότι το Ισραήλ «θα στείλει εμπειρογνώμονες για να κοινοποιήσουν τις πληροφορίες που κατέχει για τις προσπάθειες του Ιράν να αποκτήσει ένα πυρηνικό όπλο».

Περισσότερες Διεθνείς ειδήσεις εδώ

30/04/2018 23:24
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Βερολίνο, Γερμανία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: