Το πρώτο treble στα χρονικά του βόλεϊ, πέτυχε απόψε η γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού




Η 30ή Απριλίου 2018 θα αποτελεί εφεξής μια ιστορική ημέρα για τη γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού και το ελληνικό βόλεϊ, γενικότερα. Οι «ερυθρόλευκες» ολοκλήρωσαν μια εκπληκτική γι΄ αυτές χρονιά με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, που ταυτόχρονα σήμανε το πρώτο treble στα χρονικά του αθλήματος στη χώρα μας, αφού είχαν προηγηθεί η κατάκτηση του Challenge Cup και του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η ομάδα του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς νίκησε τον Άρη στον τρίτο τελικό της Α1 Γυναικών με 3-0 (25-11, 25-15, 25-15) στο κλειστό του Ρέντη και με 3-0 νίκες κατάκτησε το έκτο συνεχές πρωτάθλημα, παραμένοντας αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις στον ελληνικό χώρο και χάνοντας μόλις τρία σετ, δύο από τον Αίαντα στη Volleyleague κι ένα από τον Α.Ο. Θήρας στον ημιτελικό του Κυπέλλου! Ο Ολυμπιακός κατέγραψε συνολικά 29 νίκες, κάνοντας σερί 25-0 στο πρωτάθλημα και 4-0 στο Κύπελλο.

Ο Ολυμπιακός εστίασε και πάλι το παιχνίδι του στην πίεση από το σερβίς, που επέτρεψε στις αθλήτριές του να κάνουν «πάρτι» στο φιλέ καταγράφοντας συνολικά 14 μπλοκ, με τις Λαμπρούση και Κωνσταντινίδου να μοιράζουν 7 και 5 «στοπ», αντίστοιχα. Με 15 πόντους και 3 άσσους η Νιέμερ ήταν η πρώτη σκόρερ του τελικού, ενώ η MVP του πρωταθλήματος, Σάσκια Χίπε, τελείωσε τον αγώνα με 11 πόντους. Για τον Άρη, που αγωνίστηκε για πρώτη φορά στους τελικούς της Volleyleague Γυναικών, η Σιμόν ήταν η μοναδική «διψήφια» (10 πόντοι).

30/04/2018 21:51
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: