Το δείπνο βοηθά τον Ακιντζί να προωθήσει τις απαράδεκτες απαιτήσεις του, λένε οι Οικολόγοι




“Όπως έχουμε έγκαιρα προειδοποιήσει, η μορφή του αυριανού δείπνου, με μοναδική ατζέντα τις απαιτήσεις του Ακιντζι , μπορεί να έχει επιζήμιες επιπτώσεις για το Κυπριακό”, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι.

“Αυτό, διότι γνωρίζουμε από τις δημόσιες δηλώσεις Τουρκίας και ψευδοκράτους, ότι θα αποτελέσει το πεδίο για να διατυπωθούν τα παράνομα και παράλογα αιτήματα συνδιαχείρισης του ορυκτού μας πλούτου, συνέχισης των εγγυήσεων και της παρουσίας τουρκικών στρατευμάτων, ελέγχου της Κυπριακής Δημοκρατίας μέσω της κακώς νοούμενης πολιτικής ισότητας και τέλος της υιοθετήσεις χρονοδιαγραμμάτων.

Μολονότι λοιπόν δεν θεωρούμε το όποιο δείπνο ως το τέλος του κόσμου, έχουμε σαφώς επισημάνει και στον ίδιο τον Πρόεδρο Αναστασιάδη τους ενδοιασμούς μας για το τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Ιδίως δε αν αναλογιστεί κανείς τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για ευρωπαϊκές χώρες που συνηγορούν στην αναστολή του ενεργειακού προγράμματος της Κυπριακής Δημοκρατίας και την επικέντρωση στην επίτευξη μιας -όποιας- λύσης.

Αν το αποτέλεσμα του δείπνου έχει από τώρα προδιαγράφει και αφορά στην από κοινού πρόσκληση προς τον Γκουτέρες για διορισμό προσωρινού αντιπροσώπου ο οποίος θα διερευνήσει το πεδίο για επανέναρξη των συνομιλιών είναι προφανές ότι αυτός θα έχει να διαχειριστεί και να συμβιβάσει τις απαράδεκτες απαιτήσεις Ακιντζί με την θέση του κ. Αναστασιάδη για επανέναρξη των συνομιλιών στη βάση του πλαισίου Γκουτέρες, το οποίο υπενθυμίζουμε ότι σε αφορά το περιουσιακό και την εκ περιτροπής Προεδρία ουσιαστικά υιοθετεί τις θέσεις των Τούρκων”, καταλήγουν.

ΚΥΠΕ
ΚΥΠΡΟΣ-Λευκωσία
15/04/2018 12:02

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: