Τη “σαφή και έντονη” επιθυμία του συνόλου της ΕΕ για λύση στη Συρία, εξέφρασε η Μογκερίνι




Τη “σαφή και έντονη” επιθυμία όλων των κρατών-μελών της ΕΕ να επανεκκινήσει η διαδικασία που έχει στόχο την εξεύρεση πολιτικής λύσης στη συριακή σύρραξη, εξέφρασε σήμερα η Ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, λίγο μετά τη λήξη του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.

Η Μογκερίνι ανέφερε ότι η Διάσκεψη των Βρυξελλών για τη Συρία, υπό την αιγίδα της ΕΕ και των Ηνωμένων Εθνών, που θα πραγματοποιηθεί στις 24 και 25 Απριλίου θα πρέπει να αποτελέσει «την ευκαιρία» για την επανεκκίνηση της διαδικασίας εξεύρεσης πολιτικής λύσης στη Συρία. Η ίδια, πρόσθεσε ότι θα καταβληθούν προσπάθειες και θα ασκηθούν πιέσεις προς όλες τις κατευθύνσεις και κυρίως στο Συριακό καθεστώς να συμμετάσχει με ουσιαστικές προθέσεις στις διαπραγματεύσεις για μια πολιτική επίλυση.

“Η Δαμασκός πρέπει να έρθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να δεσμευτεί στην διαδικασία”, τόνισε η Μογκερίνι, προσθέτοντας ότι αυτό είναι κάτι που το απαιτεί η πραγματικότητα, διότι χωρίς πολιτική διαπραγμάτευση αυτός ο κύκλος καταστροφής θα συνεχίζεται χωρίς τέλος.

Συνεχίζοντας, η Μογκερίνι παραδέχτηκε ότι σήμερα η επίλυση της σύρραξης φαίνεται περισσότερο μακριά παρά ποτέ στα επτά χρόνια της συριακής διαμάχης. “Όσο πιο μακριά φαίνεται η επίλυση της διαμάχης, τόσο πιο επείγουσα γίνεται η ανάγκη για πολιτική επίλυση”, τόνισε η ίδια, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να ξεκινήσει στη Γενεύη ένας νέος γύρος ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων για τη Συρία.

Περισσότερες Διεθνείς ειδήσεις εδώ

16/04/2018 21:13
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μαρία Αρώνη
Βρυξέλλες, Βέλγιο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: