Τα συν της Ελλάδας παρουσίασε η Κουντουρά στους Αμερικανούς τουριστικούς πράκτορες




Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας, που την καθιστούν ως ένα ιδανικό προορισμό για διακοπές, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, από το βήμα της έναρξης των εργασιών του συνεδρίου της Ένωσης Αμερικανών Τουριστικών Πρακτόρων ASTA Athens Destination Expo 2018 (ASTA ADE 2018).

Στην πανηγυρική εκδήλωση που έλαβε χώρα σήμερα στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, η Ελληνίδα υπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα διαθέτει όλα εκείνα τα πλεονεκτήματα που την καθιστούν πρωταγωνίστρια στο μέτωπο του τουρισμού και στάθηκε στο γεγονός ότι οι αφίξεις από την αγορά των ΗΠΑ κινούνται ανοδικά χρόνο με το χρόνο. Οι Αμερικανοί που έρχονται στη χώρα μας κινούνται στα επίπεδα του ενός εκατομμυρίου και για φέτος εκτιμάται ότι θα υπάρξει σημαντική άνοδο.

Επίσης, η υπουργός αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του υπουργείου ώστε η Ελλάδα να προσελκύσει το συνέδριο της ASTA, και τον καταλυτικό ρόλο που διαδραμάτισαν από τη μεριά τους η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, FedHATTA,

Στην παρέμβαση του ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, εξήρε το επίπεδο που βρίσκονται σήμερα οι ελληνο-αμερικανικές σχέσεις υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα είναι προορισμός ιδιαίτερα ελκυστικός για τις ΗΠΑ. Προς επίρρωση τούτου, ο κ. Πάιατ τόνισε ότι οι ΗΠΑ θα είναι τιμώμενη χώρα στη ΔΕΘ για το 2018.

Το συνέδριο, οι εργασίες του οποίου τελειώνουν στις 17 Απριλίου, προσέλκυσε τις συμμετοχές 500 διεθνών συνέδρων και 350 Αμερικανών τουριστικών πρακτόρων, αποτελώντας μια ιστορική ευκαιρία για πιο εντατικές συνεργασίες μεταξύ των επαγγελματιών Ελλάδας και ΗΠΑ, ώστε να προκύψουν αμοιβαία οφέλη από την περαιτέρω προώθηση της χώρας μας ως τουριστικού προορισμού.

Τέλος, τη Δευτέρα, 16 Απριλίου, μετά από πρόσκληση του ΣΙΤΕΣΑΠ (Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος) και της Mact Media Group οι Aμερικανοί τουριστικοί πράκτορες θα επισκεφθούν το Φεστιβάλ Yachting – Γιορτή Θαλάσσιου τουρισμού.

15/04/2018 15:45
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: