Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του Έλληνα πιλότου εξέφρασε στον Αλέξη Τσίπρας ο Τούρκος πρωθυπουργός




Συλλυπητήρια για τον θάνατο του Έλληνα πιλότου εξέφρασε στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο Τούρκος ομόλογός του Μπιναλί Γιλντιρίμ. Όπως έγινε γνωστό από το Μαξίμου ο Γιλντιρίμ τηλεφώνησε ο ίδιος στον κύριο Τσίπρα και του μετέφερε και τα συλλυπητήρια από τον Ταγίπ Ερντογάν.

Μάλιστα οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν να κρατήσουν ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας και να ενισχύσουν τον διάλογο μεταξύ των δύο πλευρών.

Υπενθυμίζεται ότι μετά το δυστύχημα στο οποίο έχασε τη ζωή του ο σμηναγός Γιώργος οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις με διαρροές τους στον τουρκικό Τύπο είχαν σπεύσει να διευκρινίσουν ότι κανένα τουρκικό αεροσκάφος δεν πετούσε εκείνη την ώρα στην περιοχή.

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Πρωθυπουργού αναφέρει

“Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, δέχθηκε πριν από λίγο τηλεφώνημα από τον Τούρκο ομόλογό του, Μπιναλί Γιλντιρίμ, μετά από πρωτοβουλία του τελευταίου, προκειμένου να εκφράσει τα συλλυπητήριά του και του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για το θάνατο του Έλληνα αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας

Οι δύο Πρωθυπουργοί συμφώνησαν να διατηρήσουν ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας κατά την επόμενη περίοδο και να ενισχύσουν το διάλογο των δύο χωρών στο μέλλον”.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: