Τα ρεπορτάζ πρόβλεψης, εικασιών, αλλά κυρίως οι δημοσιογραφικές κραυγές “δεν περνάνε”…




Την εποχή που πολλοί καλοθελητές στην Αθήνα θεωρούν τον ρόλο των ανταποκριτών διεθνώς, διακοσμητικό, οι διαπιστευμένοι συνάδελφοι στην Ουασιγκτον απέδειξαν σε μια ακόμη Σύνοδο αυξημένων απαιτήσεων, όπως αυτή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, οτι μπορούν να σταθούν επάξια δίπλα σε συναδέλφους τους που εργάζονται στα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης.

Και αυτή τη φορά, οι ανταποκριτές της Ουάσιγκτον έβγαλαν ασπροπρόσωπη την χώρα που εκπροσωπείται δημοσιογραφικά όσο καλύτερα γίνεται και σε μία εποχή οικονομικής κρίσης, που κτύπησε αλύπητα τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους.

Οι άψογα διατυπωμένες ερωτήσεις στους σημαντικότερους παράγοντες του κόσμου, η συνεχής παρουσία σε όλα τα γεγονότα, τις συνεντεύξεις και τις ενημερώσεις και η αξιοπιστία μετάδοσης των πληροφοριών, καταδεικνύουν οτι οι ανταποκριτές της Ουάσιγκτον έχουν πλήρη επίγνωση του σημαντικού ρόλου που καλούνται να διαδραματίσουν σε μια δύσκολη συγκυρία για την χώρα.

Οι ισορροπίες στο ΔΝΤ είναι δύσκολα διατηρήσιμες, οι πληροφορίες έρχονται με το σταγονόμετρο και σε πολύ συγκεκριμένους ανθρώπους, και καθημερινά ο ανταποκριτής κρίνεται για την αξιοπιστία του.

Στο ΔΝΤ τα ρεπορτάζ πρόβλεψης, εικασιών και οι δημοσιογραφικές κραυγές  «δεν περνάνε». Πολλοί προσπάθησαν να καλύψουν το ρεπορτάζ του Ταμείου τα τελευταία χρόνια, ελάχιστοι τα κατάφεραν. Και τους αξίζουν συγχαρητηρια.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: