Σύνοδος ΔΝΤ: Οι Έλληνες ανταποκριτές της Ουάσιγκτον στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης




Από την Δευτέρα νωρίς το πρωι οπότε και άρχισαν οι προεργασίες της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον, οι ελάχιστοι Ἐλληνες ανταποκριτές και οι απεσταλμένοι που καλύπτουν τις εργασίες, δίνουν την μάχη της ενημέρωσης σε ένα δύσκολο περιβάλλον όπως αυτό του διεθνούς οργανισμού.

Οι συνεντεύξεις που αρχίζουν νωρίς-νωρίς το πρωί, οι συνεχείς ενημερώσεις, οι αλλεπάλληλες ομιλίες όλων των παραγόντων που διεξάγονται σε διαφορετικά σημεία της πόλης και οι ασταμάτητες επαφές, δημιουργούν εξαντλητικές συνθήκες για τους δημοσιογράφους.

Όμως οι Έλληνες ανταποκριτές, παρά την άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση που βιώνουν, δεν έχουν λείψει από τις ενημερώσεις του ΔΝΤ, του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Λευκού Οίκου. Φέτος ήρθαν στην Ουάσιγκτον και απεσταλμένοι ελληνικών μέσων ενημέρωσης, με τους οποίους οι Έλληνες ανταποκριτές έχουν άψογη συνεργασία.

Η ιστοσελίδα μας απευθύνει σε όλους συγχαρητήριά για την εξαιρετική δουλειά:

Οι ανταποκριτές και απεστελμένοι είναι: Λένα Αργύρη (ΕΡΤ), Κατερίνα Σώκου (Καθημερινή), Πέτρος Κασφίκης (ΑΠΕ), Βάσω Αγγελέτου (insider.gr), Θανάσης Κουκάκης (CNN Greece), Ελένη Βαρβιτσιώτη (Καθημερινή), Μιχάλης Ιγνατίου (Hellas Journal).

Η πραγματική δημοσιογραφία γίνεται στον τόπο των γεγονότων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση από την Ουάσιγκτον. Ούτε από την Αθήνα, ούτε από τη Νέα Υόρκη, ούτε από το …Σικάγο. Και οι Έλληνες ανταποκριτές στην αμερικανική πρωτεύουσα το αποδεικνύουν καθημερινά, όπως και οι απεσταλμένοι των ελληνικών ΜΜΕ που ήρθαν στην Ουάσιγκτον.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: