Συνάντηση Κουντουρά με το νέο ΔΣ του ΕΟΑΕΝ: Στο επίκεντρο οι νέες ευκαιρίες στον τουρισμό




Η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά συναντήθηκε με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών, ΕΟΑΕΝ, τον Πρόεδρο κ. Σωτήριο Σκιαδαρέση, και τους κ.κ.. Νικόλαο Ρεϊζάκη, Β’ Αντιπρόεδρο, Δημήτριο Συξέρη, Οικονομικό Επόπτη και Εμμανουήλ Ζερβάκη, μέλος. Στη συνάντηση συμμετείχαν η Γενική Γραμματέας Τουρισμού κα Ευρυδίκη Κουρνέτα και η Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΟΤ κα Αγγελική Χονδροματίδου.

Η Υπουργός συνεχάρη το νέο Δ.Σ. για την εκλογή τους και τους ευχήθηκε καλή θητεία, ενώ συζήτησαν για το πλαίσιο συνεργασίας του Υπουργείου και του Ε.Ο.Α.Ε.Ν στην εφαρμογή της ενιαίας εθνικής και περιφερειακής τουριστικής πολιτικής για την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και προκειμένου να διαχυθούν τα οικονομικά και αναπτυξιακά οφέλη σε όλα τα νησιά.

Η Υπουργός αναφέρθηκε στις σημαντικές ευκαιρίες που δημιουργεί η δυναμική ανάπτυξη των θεματικών μορφών τουρισμού για την τόνωση της τοπικής αγοράς και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας συνολικά, σε κάθε νησί.

Τόνισε τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να επιτελέσει σε αυτήν την κατεύθυνση ο Ε.Ο.Α.Ε.Ν. και τα επιμελητήρια που εκπροσωπεί, δεδομένου ότι ο τουρισμός είναι άκρως παραγωγική δραστηριότητα και ταυτόχρονα αποτελεί τη γέφυρα που ωθεί στην ανάπτυξη και άλλους παραγωγικούς κλάδους, και στηρίζει τις τοπικές κοινωνίες με νέες πηγές εσόδων και νέες θέσεις εργασίας.

Επίσης συζήτησαν για όλα τα θέματα που αφορούν στην τουριστική ανάπτυξη των νησιών, στη βάση των ιδιαίτερων ανταγωνιστικών τους πλεονεκτημάτων και μέσα από την στενή συνεργασία με τις Περιφέρειες, τους Δήμους, τα κατά τόπους Επιμελητήρια, το σύνολο των τουριστικών και αναπτυξιακών φορέων και τον ιδιωτικό τομέα, όπως επίσης και για ενέργειες στη δυναμική προώθηση και προβολή τους στις διεθνείς αγορές.

Περισσότερες ειδήσεις Ελλάδα εδώ

21/04/2018 10:35
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: