Στην χώρα που ο Ρουβίκωνας γίνεται θεσμός: Ο Ρομπέν των Δασών έπαιρνε από τους πλούσιους!




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΤΡΑΚΗ

Στην Ελλάδα του 2018, η τραγωδία δεν είναι η διαπίστωση των όσων χάθηκαν στις εποχές του Μνημονίου, αλλα ότι οι θυσίες αυτές πηγαίνουν χαμένες, καθως δεν αλλάζει τίποτε από όλα οσα μας έφεραν ως εδώ.

Και μέσα σε όλα εχει προκύψει ο  ψευδό-«Ρομπέν των Δασών», ο Ρουβίκωνας που τιμωρεί και εκδικείται χωρις να προσφέρει καμια λυση. Γιατί ο ταλαίπωρος ο Ρομπέν έπαιρνε από τους πλουσίους και μοίραζε στους φτωχούς.

Όμως ο Ρουβίκωνας, δεν μοιράζει τίποτε, παρά μονο θέαμα και παρ’ όλα αυτά, όπως υποστηρίζουν πολλοί, με την ανοχή πλεον της Κυβέρνησης αναδεικνύεται σε θεσμό.

Εκτελεί τις επιχειρήσεις του όταν αποφασίσει, εναντιον οποιουδήποτε αποφασίσει. Και προφανως πολλοί πιστεύουν ότι όλα είναι υπό την αιγίδα της κυβέρνησης.

Γιατι εάν δεν ηταν, λένε, δεν θα ηταν δυνατόν τα «παιδια» με τις κοκκινες μπογιές, που παραβιάζουν πρεσβευτικές ασυλίες, ιδιωτικότητα και ασκούν βία με τις βαριοπούλες σπάζοντας τζαμαρίες ή επιτιθέμενοι εναντίον έστω και διεφθαρμένων γιατρών ή δημοσίων λειτουργών, να κυκλοφορούν ακομη ελεύθεροι.

Μόνο στις Λαϊκές ακομη δεν εχει εμφανισθεί ο Ρουβικωνας να πετάξει εξω τον μανάβη που κλέβει στο ζύγι…

Μετα την επίθεση στην Γαλλική πρεσβεία, φαίνεται ότι ο Ρουβίκωνας εχει διαβεί τον δικο του Ρουβίκωνα. Ειχε επιτεθεί πριν στην ισπανική πρεσβεία, στην ισραηλινή, ολο και καποια θα μου ξεφεύγει.

Όμως η γαλλική πρεσβεία δεν είναι χαμένη καπου στο Ψυχικό. Είναι έναντι της Βουλής, στο πιο καλά φυλασσόμενο μέρος της Αθήνας. Κι όμως πήγαν έριξαν τις μπογιές και απήλθαν… Και ακούσαμε στις ειδήσεις ότι ένας προσαχθείς είναι «γνωστός για πολλές άλλες επιθέσεις  του Ρουβίκωνα, για τις οποίες αφέθηκε ελεύθερος…».

Αρκετοί υποστηρίζουν πως ο Ρουβίκωνας εγινε θεσμός επι κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Ας ελπίσουμε, σημειώνουν, ότι ο θεσμός αυτός δεν θα χρησιμοποιηθεί μετα τις εκλογές. Και δεν θα εξελιχθουν αυτοί, που σημερα αφήνονται ελευθέρου για πταίσματα ή μικροκακουργηματικες πράξεις, που θα γίνουν τα τάγματα που θα τινάξουν την χώρα στον αέρα…

Και ο πρωτος που θα ειχε συμφέρον να τα ξεκαθαρίσει τα ζητήματα του Ρουβίκωνα είναι η ιδια η κυβέρνηση… Ίσως κάποιοι ελπίζουν ότι θα τα κανουν λαμπόγιαλο, αν παρει τις εκλογές ο Μητσοτάκης, όπως υποστηρίζουν οι Νεοδημοκράτες.

Δεν καταλαβαίνουν, υποστηρίζουν, ότι αυτού του είδους η βία είναι επικίνδυνη για ολους… Όσους τουλάχιστον θέλουν να παίξουν καθαρά το παιγνίδι της Δημοκρατιας. Που εχει κερδισμένους και χαμένους Και όχι χαμένους που θα πιστεύουν ότι ο κάθε Ρουβίκωνας με την βία του, θα τους δώσει φιλί της ζωής…

Έφτασε η ώρα να ασχοληθεί με αυτό το άνευ προηγουμένου “φαινόμενο” ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Διότι τα “παιδιά” του Ρουβίκωνα του προκαλούν μεγάλη ζημία…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης απαγορεύεται δια νόμου η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: