Σταθερή η φιλία και η αλληλεγγύη μεταξύ Ελλάδας και Σερβίας, αναφέρει το Βελιγράδι




Η Σερβία αποδίδει μεγάλη σημασία στις σχέσεις με την Ελλάδα, οι οποίες βασίζονται σε σταθερή φιλία, ιστορικά επιβεβαιωμένη εγγύτητα και αλληλεγγύη των δύο λαών, αναφέρεται σε ανακοινωθέν που εξέδωσε η σερβική Προεδρία της Δημοκρατίας για τη συνάντηση του Προέδρου Αλεξάνταρ Βούτσιτς με τον υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Κοτζιά.

Ο Πρόεδρος Αλ. Βούτσιτς -αναφέρεται στο ανακοινωθέν- σχετικά με το ζήτημα του Κοσόβου τόνισε ότι το Βελιγράδι εκτιμά ιδιαίτερα τη συνεχή υποστήριξη της Ελλάδας στην κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της Σερβίας. Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς ενημέρωσε τον κ. Κοτζιά για τα προβλήματα και τη στασιμότητα στην εφαρμογή της Συμφωνίας των Βρυξελλών και ευχαρίστησε την Ελλάδα για το ενδιαφέρον που επιδεικνύει για το διάλογο μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας.

Ο Πρόεδρος της Σερβίας ανέφερε στον κ. Κοτζιά ότι στην κορυφή των προτεραιοτήτων της εξωτερικής πολιτικής της Σερβίας βρίσκεται η πλήρης ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και εκτίμησε ότι η ενσωμάτωση όλων των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στην ΕΕ είναι η μόνη πραγματική εγγύηση για μια διαρκή σταθερότητα σε ολόκληρη την περιοχή.

Ο κ. Βούτσιτς, αναφέρεται επίσης στο ανακοινωθέν της Προεδρίας, τόνισε στον κ. Κοτζιά ότι για τη Σερβία έχει μεγάλη σημασία η βοήθεια που παρέχει η Ελλάδα στη διαδικασία ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της χώρας του.

11/04/2018 18:11
ΑΠΕ-ΜΠΕ – του Ν. Πέλπα
Βελιγράδι, Serbia

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: