Κινητά τηλέφωνα και social media θα περνούν από κόσκινο πριν δοθεί η βίζα για την Αμερική




Σε Γολγοθά μπορεί να εξελιχθεί η θεώρηση της βίζας για μια επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχεδιάζει να απαιτεί από όλους όσοι ζητούν visa για τις ΗΠΑ να υποβάλουν τα user names στα κοινωνικά δίκτυα που χρησιμοποιούν και στις σελίδες μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Ακόμα, σύμφωνα με το περιοδικό ΤΙΜΕ, θα υποβάλλουν τις προηγούμενες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τους αριθμούς τηλεφώνου τους .

Οι αλλαγές θα μπουν σε διαδικασία δημόσιου διαλόγου τις επόμενες μέρες και και ο κόσμος θα σχολιάσει αν συμφωνεί με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις οι οποίες θα επηρεάσουν σχεδόν 15 εκατομμύρια αλλοδαπούς που υποβάλλουν αίτηση εισόδου στις ΗΠΑ κάθε χρόνο.

Προηγουμένως, τα ιστορικά των κοινωνικών μέσων, του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και του αριθμού τηλεφώνου απαιτούντο  μόνο από εκείνους που ζητούσαν βίζα και  είχαν ταξίδεψαν σε περιοχές που ελέγχονταν από τρομοκρατικές οργανώσεις. Υπολογίζεται ότι 65.000 άτομα ετησίως βρίσκονται στην κατηγορία αυτή.

Οι νέοι κανόνες θα ισχύουν για όλους σχεδόν τους αιτούντες βίζας. H πρώτη εκτίμηση είναι  ότι θα επηρεάσει 710.000 αιτούντες άσυλο και 14 εκατομμύρια αιτούντες θεώρηση διαβατηρίων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που επιθυμούν να έρθουν στις ΗΠΑ για επιχειρήσεις ή εκπαίδευση.

Η δημόσια περίοδος διαβούλευσης  θα έχει διάρκεια δύο μήνες από την πρώτη Απριλίου.

Εάν οι προτάσεις  εγκριθούν  οι αιτήσεις για όλους τους τύπους Βίζας, θα περιέχουν μια λίστα από πλατφόρμες κοινωνικών μέσων. Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει  να δώσει την ταυτότητα που χρησιμοποιούσε στις πλατφόρμες αυτές. Επίσης, μπορεί εθελοντικά  να δώσει πληροφορίες σχετικά με τους λογαριασμούς κοινωνικών μέσων σε πλατφόρμες που δεν περιλαμβάνονται στην αίτηση.

Εκτός από τις ιστορίες κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, όσοι ζητούν  visa  θα πρέπει να δώσουν και τους αριθμούς  των τηλεφωνικών γραμμών που χρησιμοποιούσαν τα τελευταία πέντε χρόνια, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, διεθνή ταξίδια.

Πηγή: ΤΙΜΕ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: