Χαοτικές σκηνές: Ο Λούλα παραδόθηκε στην αστυνομία για να εκτίσει 12ετή φυλάκιση




Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα παραδόθηκε στην αστυνομία, αποχωρώντας από τα κεντρικά γραφεία του συνδικάτου των εργαζομένων στη βιομηχανία του μετάλλου όπου είχε καταφύγει αψηφώντας τη διορία που είχε δώσει δικαστής να παρουσιαστεί στο αρχηγείο της ομοσπονδιακής αστυνομίας στην Κουριτσίμπα.

Προηγήθηκαν χαοτικές σκηνές, με υποστηρικτές του κεντροαριστερού πρώην προέδρου της χώρας να τον εμποδίζουν να παραδοθεί.

Ο πρώην αρχηγός του Κράτους αναμένεται να μεταχθεί από τους αστυνομικούς σε φυλακή στην Κουριτσίμπα για να αρχίσει να εκτίει την ποινή κάθειρξης 12 ετών κι ενός μήνα που του επιβλήθηκε για υπόθεση διαφθοράς, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Globo.

Ο Λούλα, κατά όλες τις δημοσκοπήσεις ο επικρατέστερος νικητής των προεδρικών εκλογών της 7ης Οκτωβρίου, στις οποίες όμως μοιάζει πλέον απίθανο να του επιτραπεί να συμμετάσχει, είχε καταφύγει στα κεντρικά γραφεία του συνδικάτου όπου ξεκίνησε την πολιτική καριέρα, στο προάστιο Σάου Μπερνάρντου ντου Κάμπου, λίγο έξω από το Σάου Πάουλου.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Σκηνές χάους: Υποστηρικτές του Λούλα τον εμπόδισαν να παραδοθεί στην αστυνομία

Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα εμποδίστηκε σήμερα από μερικές δεκάδες υποστηρικτές του να παραδοθεί στην αστυνομία, ενώ εκτυλίχθηκαν σκηνές χάους στο σημείο, όπως μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου στο Σάο Μπερνάρντο ντο Κάμπο (νότια).

Ο Λούλα κατάφερε να βγει από το κτίριο όπου στεγάζονται τα κεντρικά της συνδικαλιστικής ένωσης των μεταλλωρύχων και να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητό του, όμως υποστηρικτές της αριστεράς, που προφανώς αντιτίθεντο στην αποχώρηση του ηγέτη τους με προορισμό την πόλη Κουρουτίμπα και τη φυλακή, εμπόδισαν το όχημα να φύγει, αναγκάζοντας τον Λούλα να επιστρέψει στο εσωτερικό του κτιρίου.

07/04/2018 23:33
ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP
Σάο Μπερνάρντο ντο Κάμπο, Brazil

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: