Σε εξέλιξη το δείπνο του Προέδρου Αναστασιάδη με τον κατοχικό ηγέτη παρουσία της κ. Σπέχαρ




Σε εξέλιξη βρίσκεται το δείπνο μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, το οποίο ίσως δώσει την ευκαιρία για την έναρξη νέων διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

Ο κ. Αναστασιάδης έφθασε λίγα λεπτά πριν τις 7 μ.μ. στην υπό τον έλεγχο των Ηνωμένων Εθνών περιοχή της Λευκωσίας όπου βρίσκεται η οικία της Ειδικής Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, η οποία φιλοξενεί το αποψινό δείπνο του Προέδρου της Κύπρου με τον κατοχικό ηγέτη.

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση των δυο ηγετών μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων το περασμένο καλοκαίρι στο Κραν Μοντάνα.

Το προεδρικό αυτοκίνητο και τα άλλα οχήματα της συνοδείας του Προέδρου Αναστασιάδη πέρασαν στις 18.57 την πύλη εισόδου από τις ελεύθερες περιοχές στην υπό τον έλεγχο των Ηνωμένων Εθνών περιοχή του αεροδρομίου Λευκωσίας, ενώ έξω από αυτόν βρίσκονταν συγκεντρωμένα δεκάδες άτομα από τη Δικοινοτική Πρωτοβουλία Ειρήνης – Ενωμένη Κύπρος, την ομάδα «Αμμόχωστος, η Πόλη Μας» και το Unite Cyprus Now που διαδηλώνουν υπέρ της επανέναρξης των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού.

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του στον Active και στην εκπομπή Ατζέντα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου τόνισε ότι η αποψινή συνάντηση δεν είναι συνάντηση χαμηλών προσδοκιών αλλά άτυπη συνάντηση χωρίς διαπραγματευτικό χαρακτήρα.

Σκοπός της αποψινής συνάντησης σύμφωνα με τον κ. Προδρόμου, τουλάχιστον από πλευράς του Προέδρου Αναστασιάδη, είναι η επανέναρξη των συνομιλιών με τη μορφή που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα με την εμπλοκή των Ηνωμένων Εθνών από το σημείο που είχαν διακοπεί στο Κρανς Μοντάνα.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: