Σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για την Ντούμα, ανάμεσα σε Τζάις αλ-Ισλάμ και Ρώσους




Διαπραγματεύσεις για την επίτευξη μιας τελικής συμφωνίας για την πόλη Ντούμα της ανατολικής Γούτα διεξάγονται ανάμεσα στην οργάνωση των ανταρτών Τζάις αλ-Ισλάμ και τους Ρώσους, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Orient που πρόσκειται στη συριακή αντιπολίτευση.

Δεν υπάρχει κάποιο άμεσο σχόλιο από την Τζάις αλ-Ισλάμ, υπό τον έλεγχο της οποίας τελεί η πόλη.

Νωρίτερα η συριακή κυβέρνηση δήλωσε ότι θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Τζάις αλ-Ισλάμ, η οποία υποστήριξε ότι η κυβέρνηση εξαπέλυσε επίθεση με χημικά όπλα στην Ντούμα. Τουλάχιστον 49 άνθρωποι σκοτώθηκαν, σύμφωνα με μια οργάνωση παροχής ιατρικής βοήθειας και την υπηρεσία πολιτικής άμυνας στην Ντούμα.

Η Δαμασκός αρνήθηκε ότι εξαπέλυσε τέτοια επίθεση και είπε πως οι αντάρτες στην Ντούμα, οι οποίοι έχουν ηττηθεί και είναι πλήρως περικυκλωμένοι, καταρρέουν και διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις. Σε κοινή ανακοίνωσή τους η Συριακή Αμερικανική Ιατρική Εταιρία, η οργάνωση αρωγής, και η υπηρεσία πολιτικής άμυνας της Ντούμα ανέφεραν πως ιατρικά κέντρα δέχθηκαν περισσότερες από 500 περιπτώσεις ανθρώπων που παρουσίαζαν αναπνευστικά προβλήματα στην Ντούμα το απόγευμα του Σαββάτου (χθες), βγάζοντας αφρούς από το στόμα και μυρίζοντας χλώριο.

Ένα από τα θύματα είχε πεθάνει όταν έφθασε στο ιατρικό κέντρο και έξι πέθαναν αργότερα, αναφέρεται στην ανακοίνωση, Εθελοντές της υπηρεσίας πολιτικής άμυνας ανέφεραν περισσότερες από 42 περιπτώσεις ανθρώπων που πέθαναν στα σπίτια τους με τα ίδια συμπτώματα, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το Ρόιτερς δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει της πληροφορίες. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε πως 11 άνθρωποι πέθαναν από ασφυξία αλλά δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τη χρήση χημικών όπλων.

08/04/2018 12:37
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Βηρυτός, Λίβανος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: