“Σαντορίνη” a la Τούρκα: Ένα “αντιγραφο” στα όρια του κιτς στη Σμύρνη (εικόνες,video)




Οι Τούρκοι ζήλεψαν την μοναδικότητα της Σαντορίνης και αποφάσισαν να φτιάξουν ένα  αντίγραφο του νησιού σε μια συνοικία της Σμύρνης. Η εφημερίδα “Μιλιέτ”  μάλιστα παρουσίασε το θέμα με τον τίτλο Τουρκία απέκτησε τη δική της “Σαντορίνη”.   Στο site της κατασκευαστικής εταιρίας διαφημίζεται ότι η συνοικία συνδυάζει “την ιστορική ομορφιά του Αιγαίου και της Μεσογείου” με την σύγχρονη αρχιτεκτονική.

Το έργο θα αναπτυχθεί σε μία έκταση 21.000 τετραγωνικών μέτρων και θα αποτελείται από 539 συγκροτήματα διαμερισμάτων, καθώς και 17 μονοκατοικίες. Η περιοχή διαθέτει δυνατότητες επέκτασης μέχρι και 74.000 τετραγωνικά μέτρα, ενώ η «Σαντορίνη» θα καταλαμβάνει μία έκταση 52 τετραγώνων που θα αποτελείται από συγκροτήματα πέντε και 8 ορόφων.SANTORINI-TOYRKIA 4 SANTORINI-TOYRKIA 3 SANTORINI-TOYRKIA 1

Οι τιμές των ακινήτων θα ξεκινούν από 228.000 τουρκικές λίρες και τα διαμερίσματα θα έχουν εμβαδόν από 53 έως 114 τετραγωνικά μέτρα.

Ο κατασκευαστής υπόσχεται τον καθαρότερο αέρα της περιοχής, θέα στη θάλασσα, βουνίσια ατμόσφαιρα και ειδικά σχεδιασμένες πισίνες, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την ηρεμία και την ασφάλεια των ενοίκων του.

Επίσης, υποσστηρίζει ότι η η τοποθεσία και το έδαφος εξασφαλίζουν μεγάλη η ανθεκτικότητα στους σεισμούς

 

Πηγή: izka

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: