Ρεκόρ συμμετοχής μη αμερικανών στα πλέι οφ: Ελληνικές συμμετοχές Giannis και Γιώργος…




To όνομα του Γιάννη Αντετοκούνμπο ξεχωρίζει μεταξύ των 62(!) μη Αμερικανών παικτών (από 33 χώρες), που θα ενισχύσουν τις ομάδες τους στα πλέι οφ και στην… κούρσα για το δακτυλίδι του πρωταθλητή ΝΒΑ. Ο αριθμός αυτός των Ξένων, μάλιστα, συνιστά ρεκόρ στην Ιστορία του -κατά πολλούς- κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ του κόσμου. Δεύτερη ελληνική συμμετοχή, του Γιώργου Παπαγιάννη (Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς)

Οι 16 ομάδες που θα «ριχθούν» στη «μάχη» των πλέι οφ έχουν το λιγότερο από ένα μη Αμερικανό παίκτη στο ρόστερ τους, με τους Γιούτα Τζαζ και τους Φιλαδέλφεια 76ερς να ηγούνται της σχετικής λίστας, μετρώντας από επτά! Ακολουθούν οι Μπόστον Σέλτικς, Τορόντο Ράπτορς και Σαν Αντόνιο Σπερς, οι οποίοι έχουν από έξι, ενώ η Ελλάδα θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει δύο… παιδιά της, τον Giannis (Μιλγουόκι Μπακς) και τον Γιώργο Παπαγιάννη (Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς).

Οι λάτρεις του ΝΒΑ σε Γαλλία και Αυστραλία, πάντως, έχουν ένα λόγο παραπάνω για να παρακολουθήσουν τα πλέι οφ, καθώς σε αυτά θα συμμετάσχουν επτά παίκτες τους, ενώ τα μάτια θα είναι στραμμένα στον Τόνι Πάρκερ, με τον Γάλλο σταρ των Σαν Αντόνιο Σπερς (4 φορές πρωταθλητής) να ετοιμάζεται για τη 17η διαδοχική συμμετοχή του σε αυτά, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη μεταξύ των παικτών του ΝΒΑ.

Τέλος, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα από τη Λίγκα, την εφετινή κανονική περίοδο σημειώθηκε ρεκόρ σε συνολική παρουσία φιλάθλων στους αγώνες (22.124.559), σε μέσο όρο παρουσίας (17.987) και sold out (741).

12/04/2018 21:55
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: