Προτεραιότητα η συνταγματική αναθεώρηση, λέει ο Ρήγας: Χαιρετίζει δηλώσεις Σκανδαλίδη




«Το θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης έχει ανοίξει εδώ και ένα χρόνο, γιατί οι θεσμικές αλλαγές αποτελούν προτεραιότητα της κυβέρνησης» ανέφερε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Πρώτου Προγράμματος της ΕΡΤ.

«Δυστυχώς, ο κ. Μητσοτάκης δεν αντιμετωπίζει το θέμα με γνώμονα το συμφέρον της χώρας, αλλά του κόμματός του», σημείωσε, ενώ αναφερόμενος στην αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, είπε ότι όσοι δεν θέλουν την αναθεώρηση, επιδιώκουν να προστατεύσουν πρόσωπα που εμπλέκονται ποινικά. Εξέφρασε δε την ικανοποίησή του για τις δηλώσεις Σκανδαλίδη περί στήριξης της προσπάθειας της κυβέρνησης.

Επίσης, εξέφρασε την ικανοποίησή του που η Δικαιοσύνη προχωρά στη διερεύνηση των στοιχείων για το σκάνδαλο Nοvartis και υπογράμμισε: «Δυστυχώς η ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής σύρθηκαν πίσω από τη γραμμή Βενιζέλου – Γεωργιάδη, με στόχο να κλείσει ο φάκελος και να μην γίνει καμία διερεύνηση».

Για τις εξελίξεις στην ονομασία της ΠΓΔΜ, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε τη στροφή της ΝΔ προς μια επικίνδυνη γραμμή που δεν έχει καμία σχέση με την εθνική γραμμή που καθορίστηκε το 2007 και υπογράμμισε πως «ο κ. Μητσοτάκης τυχοδιωκτικά απέφυγε να συναντήσει τον υπουργό Εξωτερικών προκειμένου να ενημερωθεί για τις εξελίξεις», ενώ συμπλήρωσε πως όταν διαμορφωθεί μια πιο συγκεκριμένη εικόνα της πορείας των διαπραγματεύσεων θα γίνει εκ νέου ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών και της Βουλής.

Τέλος, αναφορικά με την Τουρκία, ο κ. Ρήγας τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να παραμείνει νηφάλια απέναντι στη στάση της Τουρκίας και σημείωσε ότι «ο κ. Ερντογάν λειτουργεί με λογικές σουλτάνου που δεν βοηθούν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας του και έχουν δημιουργήσει ανοιχτά μέτωπα όχι μόνο με την Ελλάδα, αλλά και με την Ευρώπη και την Αμερική».

04/04/2018 13:58
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: