Προς πλήρη διαλεύκανση το φονικό στον Στρόβολο: Σημαντικά τα τεκμήρια, λέει η Αστυνομία




Η υπόθεση οδηγείται προς πλήρη διαλεύκανση, ενώ την ίδια ώρα διευρύνεται ο κύκλος των εξετάσεων και των ερευνών “δεδομένου ότι η υπόθεση δεν έχει τελειώσει”, ανέφερε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, σε σχέση με τον φόνο του ζεύγους Γιώργου και Ντίνας Χατζηγεωργίου, στον Στρόβολο.

Σε δηλώσεις στην ΑΔΕ Λεμεσού, ο κ. Αγγελίδης είπε πως η Αστυνομία έχει μπροστά της ένα μεγάλο όγκο ανακριτικού έργου, σημαντικό μέρος του οποίου έχει διεκπεραιωθεί, και υπέδειξε πως “η υπόθεση οδηγείται προς πλήρη διαλεύκανση, έχοντας υπόψη τις χθεσινές εξελίξεις, τον εντοπισμό σημαντικών τεκμηρίων, τη σύλληψη ακόμα δύο προσώπων, τα οποία παρουσιάστηκαν σήμερα στο δικαστήριο και εξασφαλίστηκε η κράτησή τους για οκτώ μέρες, και έχοντας υπόψη ότι τελεί υπό κράτηση ακόμα ένα πρόσωπο”.

Ερωτηθείς κατά πόσον έχει ξεκαθαρίσει το κίνητρο των δραστών, απάντησε πως “υπάρχουν συγκεκριμένα γεγονότα τα οποία έχουν αναφερθεί στο δικαστήριο στις δύο παρουσιάσεις για προσωποκρατήσεις, δηλαδή του 33χρονου και των δύο προσώπων που παρουσιάστηκαν σήμερα” και πως “δεν έχει τελειώσει η υπόθεση και βεβαίως προχωρούμε ώστε μέσα από τη διερεύνηση να εξεταστούν όλα όσα υπάρχουν”.

Δυο πράγματα είναι τα σημαντικά, είπε ο κ. Αγγελίδης, “πρώτο ότι η υπόθεση οδηγείται προς πλήρη διαλεύκανση και δεύτερο ότι διευρύνεται ο κύκλος των εξετάσεων και των ερευνών δεδομένου ότι η υπόθεση δεν έχει τελειώσει”.

Κληθείς να αναφέρει εάν η αναφορά του ότι η υπόθεση οδηγείται προς πλήρη εξιχνίαση σημαίνει πως έχει κλείσει ο κύκλος των συλλήψεων, ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, σημειώνοντας πως πρόκειται για υπόθεση με συνεχείς εξελίξεις, είπε πως “εάν θα υπάρξουν οποιαδήποτε νέα στοιχεία που να δικαιολογούν συλλήψεις, αυτό θα γίνει και θα ανακοινωθεί, όπως χθες όταν έγιναν οι συλλήψεις”.

Σε παρατήρηση εάν τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων μπορεί να αλλάξουν οτιδήποτε στην υπόθεση, ο Ανδρέας Αγγελίδης απάντησε πως “δεν μπορεί να θεωρήσει κάποιος ότι αλλάζουν δεδομένα”.

“Το κάθε τι αξιολογείται όταν υπάρχουν οποιαδήποτε αποτελέσματα, γιατί όταν εξετάζεται μια σοβαρή υπόθεση, πέραν των καταθέσεων, είναι και τα αποτελέσματα επιστημονικών εξετάσεων, όπου θα εξεταστεί αν συνδέονται και πώς συνδέονται σε σχέση με τη μαρτυρία, έχοντας υπόψη ό,τι υπάρχει μέχρι στιγμής”, συμπλήρωσε.

Ο κ. Αγγελίδης κλήθηκε να τοποθετηθεί και στο θέμα των πορισμάτων των ιατροδικαστών και κατά πόσο τα ευρήματά τους βοήθησαν ή παραπλάνησαν τις κατευθύνσεις που έπρεπε να λάβει η Αστυνομία.

Απαντώντας, επανέλαβε πως η Αστυνομία έχει καλέσει όλους να ακολουθούν την επίσημη ενημέρωσή της, όποια και να είναι, “έχοντας υπόψη ότι λέγαμε λίγα, γιατί αποδεικνύεται, εκ των υστέρων με το έργο το οποίο έχουμε επιτελέσει, ότι έτσι θα έπρεπε να είναι”.

Υπενθυμίζοντας πως η Αστυνομία δήλωνε από την αρχή πως εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα, υπογράμμισε πως “δεν μπορεί να έχει ευθύνη η Αστυνομία ή να είναι υπόλογη όσον αφορά κάποιους που είχαν κάνει αναρτήσεις είτε δηλώσεις, και εννοώ από τα ΜΜΕ και εννοώ κάποιοι, έχοντας υπόψη τις δικές τους πηγές, όποιες και να ήταν οι πηγές”.

Εμείς, συνέχισε, είχαμε προτρέψει για επίσημη ενημέρωση. Πρόσθεσε ότι “η Αστυνομία προχωρά, διερευνά την υπόθεση και μέσα από τις δηλώσεις που έγιναν ήταν ξεκάθαρη η θέση της και φειδωλή”.

Σε σχέση με την υπόθεση φόνου εκ προμελέτης της 80χρονης Ανδριανής Βανέζη, στην Αγλαντζιά και τη σύλληψη 29χρονου, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας είπε ότι ο ύποπτος δεν έχει δώσει ουσιαστικά οποιεσδήποτε απαντήσεις και αναμένεται σήμερα ν` ανακριθεί.

“Ο 29χρονος ο οποίος είχε συλληφθεί σε σχέση με τα αδικήματα έχει παρουσιαστεί σήμερα στο δικαστήριο και θα παραμείνει υπό κράτηση για περίοδο 8 ημερών”, είπε ο κ. Άγγελίδης, και πρόσθεσε ότι “είναι μία ακόμα υπόθεση η οποία εξετάζεται από μία ξεχωριστή ανακριτική ομάδα από το ΤΑΕ Αρχηγείου, έχοντας υπόψη ότι καταγράφονται συγκεκριμένα δεδομένα”.

Ο ύποπτος, είπε, έχει συλληφθεί στη βάση κάποιων στοιχείων και πληροφοριών. Πρόσθεσε πως υπάρχουν ακόμη έρευνες που πρέπει να γίνουν.

Υπενθυμίζοντας πως υπάρχουν συγκεκριμένα δεδομένα “δηλαδή είχε κλαπεί ποσόν 500 ευρώ και ένας φορητός υπολογιστής”, ανέφερε πως εξετάζονται συγκεκριμένα αδικήματα “και βεβαίως το γεγονός ότι υπήρχε ακαταστασία στο σπίτι, κάτι το οποίο είχαν εντοπίσει οι ανακριτές και έχουν παραληφθεί τεκμήρια και αναμένονται αποτελέσματα επιστημονικών εξετάσεων”.

Είπε, τέλος, πως οι εξειδικευμένες εξετάσεις στα δείγματα από τη σορό αναμένεται να δώσουν φως στα αίτια θανάτου της 80χρονης και σημειώνοντας πως “από τη στιγμή που δεν έχουν δοθεί συγκεκριμένα πορίσματα, η Αστυνομία εξετάζει την υπόθεση, αρχίζοντας από τα σοβαρότερα αδικήματα”.

ΚΥΠΕ – Σταύρος Κονιώτης
Κύπρος/ΛΕΜΕΣΟΣ 28/04/2018 14:59

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: