“Πότε θα επιβάλουμε κυρώσεις στην Τουρκία;” ερωτά ο ευρωβουλευτής Μαυρίδης την ΕΕ




Κυρώσεις στην Τουρκία ζήτησε ο Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ, S&D) από την ΕΕ στη συζήτηση για τις «πρόσφατες ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ)», στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ο κος Μαυρίδης σημείωσε αρχικά ότι δεν συμμερίζεται την αισιοδοξία που εκφράστηκε σε σχέση με τη λύση του κυπριακού, αλλά τόνισε ότι θα εστιάσει την παρέμβασή του αυστηρά στο θέμα της συζήτησης σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα στην κυπριακή ΑΟΖ. Όπως επεσήμανε, όλοι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί εξέφρασαν πλήρη στήριξη στην Κυπριακή Δημοκρατία και καταδίκασαν την τουρκική προκλητικότητα. Ο Κ. Μαυρίδης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το ερώτημα πλέον είναι απλό: «Ποιο είναι το επόμενο που θέλουμε; Θέλουμε απλά ένα ακόμα ψήφισμα ή ακόμη μια υποστηρικτική συζήτηση;»

Η Τουρκία, όπως υπογράμμισε στη συνέχεια, ενεργεί παράνομα και πλήττει τα ευρωπαϊκά συμφέροντα και σχεδιασμούς στην Ανατολική Μεσόγειο, για να αναρωτηθεί καταλήγοντας: «Ποια είναι τελικά τα κριτήρια μας για την επιβολή κυρώσεων; Σε άλλες χώρες επιβάλλονται ξανά και ξανά κυρώσεις. Στην περίπτωση της Τουρκίας, πότε θα προχωρήσουμε στην επιβολή κυρώσεων;».

Στη δευτερολογία της εκπρόσωπου της Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης, μετά από παρέμβαση και του κ. Μαυρίδη, επαναδιατυπώθηκε, χρησιμοποιώντας αυτή τη φορά την ορθή νομικά προσφώνηση, σε Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και Τουρκοκύπριο ηγέτη, κ Ακκιντζί.

Περισσότερες ειδήσεις από την Κύπρο εδώ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 23/04/2018 20:11

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: