“Παίζετε με τη φωτιά και θα μετανιώσετε” το μήνυμα της Μόσχας στο Λονδίνο για τον Σκριπάλ




Η Ρωσία προειδοποίησε τη Βρετανία σήμερα, στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ότι “παίζει με τη φωτιά” κατηγορώντας τη Μόσχα για τη δηλητηρίαση του πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλιας.

“Είπαμε στους Βρετανούς συναδέλφους μας ότι παίζουν με τη φωτιά και θα το μετανιώσουν”, δήλωσε ο πρεσβευτής της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη Βασίλι Νεμπένζια στη συνεδρίαση του 15μελούς Συμβουλίου που ζήτησε η Μόσχα.

“Το κοπιράιτ του Νόβιτσοκ, παρά το προφανές ρωσικό όνομά του, δεν ανήκει στη Ρωσία”, τόνισε, υποστηρίζοντας ότι τόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες όσο και η Βρετανία έχουν επίσης παρασκευάσει τη νευροπαραλυτική ουσία.

Ο Ρώσος διπλωμάτης κατηγόρησε επίσης τη Βρετανία ότι καθοδηγεί μια συντονισμένη εκστρατεία “για να δυσφημίσει και να απονομιμοποιήσει τη Ρωσία”.

Η πρέσβειρα της Βρετανίας στα Ηνωμένα Έθνη δήλωσε σήμερα ότι το αίτημα της Ρωσίας για προξενική πρόσβαση στη Γιούλια Σκριπάλ, η οποία δηλητηριάστηκε τον περασμένο μήνα στο Σάλσμπερι μαζί με τον πατέρα της, Σεργκέι, της έχει μεταφερθεί και το Λονδίνο “περιμένει την απάντησή της”.

“Λάβαμε ένα αίτημα από το ρωσικό προξενείο. Το μεταφέραμε στη Γιούλια Σκριπάλ και περιμένουμε την απάντησή της”, είπε η Κάρεν Πιρς στη συζήτηση που διεξάγεται στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για το θέμα αυτό κατόπιν αιτήματος της Ρωσίας.

“Θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι επιθυμίες της δεσποινίδας Σκριπάλ”, πρόσθεσε.

05/04/2018 23:34
ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
Νέα Υόρκη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: