Περιορισμένη και με συγκεκριμένους στόχους η επιχείρηση, συμφώνησαν Τζεντιλόνι και Μέι




Ο Ιταλός υπηρεσιακός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι επικοινώνησε τηλεφωνικά, σήμερα, με την Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι. Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι δυο πρωθυπουργοί συμφώνησαν ότι η επιχείρηση στην Συρία ήταν «περιορισμένη και με συγκεκριμένους στόχους» και πως «πρέπει να αποφευχθεί η κλιμάκωση της έντασης».

Ο υποψήφιος πρωθυπουργός των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο, από την μεριά του, μέσω Facebook υπογραμμίζει: «οι εξελίξεις μας ανησυχούν και θεωρούμε ότι στην Συρία πρέπει να επιταχυνθεί επειγόντως η δράση της διπλωματίας, ενισχύοντας τις οδούς ανθρωπιστικής βοήθειας». Ο Ντι Μάιο προσθέτει ότι εύχεται να μην συνεχισθούν οι επιχειρήσεις αλλά καθιστά σαφές ότι «η Ιταλία μένει στο πλευρό των συμμάχων της», διότι «στην φάση αυτή η είναι πολύ σημαντικό η Ευρωπαϊκή Ένωση να παρουσιαστεί ενωμένη και συμπαγής».

Ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, εξέφρασε ικανοποίηση για τις κινήσεις του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Πάολο Τζεντιλόνι και τόνισε ότι «κατά την άποψή του, η επιχείρηση της περασμένης νύχτας ήταν άκρως επικίνδυνη». Για τον λόγο αυτό -πρόσθεσε- εύχεται να είναι και η τελευταία. Υπενθύμισε, δε, ότι η Ιταλία και η Γερμανία, παρά το ότι ανήκουν στο ΝΑΤΟ, δεν έχουν διαθέσει τις βάσεις τους. Ο πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ως πρόεδρος της Φόρτσα Ιτάλια, εξέφρασε την άποψη ότι επιχειρήσεις σαν και αυτή της περασμένης νύχτας πρέπει να αποφασίζονται από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών» διότι «το πρόβλημα της Συρίας είναι σοβαρότατο».

«Στηρίζουμε την θέση της κυβέρνησης του Πάολο Τζεντιλόνι και όλες τις διπλωματικές προσπάθειες με στόχο την ειρήνη, οι οποίες πρέπει να αναληφθούν τόσο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και από τα Ηνωμένα Έθνη. Χρειάζεται κατάπαυση του πυρός» δήλωσε, τέλος, ο προσωρινός γραμματέας του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, Μαουρίτσιο Μαρτίνα.

14/04/2018 17:29
ΑΠΕ-ΜΠΕ του Θ. Ανδρεάδη – Συγγελάκη
Ρώμη, Ιταλία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: