Περιμένοντας την Ανάσταση των δύο στρατιωτικών μας από τις φυλακές του Ερντογάν




Τη δική τους Ανάσταση περιμένουν οι οικογένειες των δύο στρατιωτικών μας που κρατούνται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης για περισσότερο από έναν μήνα με την Τουρκία και το καθεστώς Ερντογάν να δείχνει το χειρότερό του πρόσωπα παρατείνοντας αδικαιολόγητα την κράτησή τους αδιαφορώντας ακόμα και για τις διεθνείς εκκλήσεις από την ΕΕ.

Χθες οι γονείς του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη, βρέθηκαν στις φυλακές και για πρώτη φορά είδαν τα παιδιά τους χωρίς το διαχειριστικό τζάμι ασφαλείας. Είναι αξιοσημείωτη η υπομονή και η γενναιότητα που έχουν επιδείξει τόσο τα δύο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και οι οικογένειές τους που δείχνουν κατανόηση αλλά και εμπιστοσύνη στις προσπάθειες την ελληνικής πολιτικής ηγεσίας για την αποφυλάκιση τους.

Χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, τηλεφώνησε στον πατέρα του Άγγελου Μητρετώδη, και του ευχήθηκε «καλή ανάσταση κυριολεκτικά και μεταφορικά», ενώ προσέθεσε πως «η γενναιότητά τους και το ήθος τους αποδεικνύουν την τεράστια υπεροχή της Ελλάδας σε επίπεδο Ιστορίας, Πολιτισμού και Δημοκρατίας».

Μήνυμα στους δύο στρατιωτικούς μας έστειλε και ο Αλέξης Τσίπρας. “Άγγελε και Δημήτρη όλοι οι Έλληνες απαιτούμε το τέλος του Γολγοθά σας”, δήλωσε ο πρωθυπουργός στην εφημερίδα Documento.

Συγκινητικό είναι και το μήνυμα του Πατριάρχη Αλεξανδρείας, Θεόδωρου, ο οποίος είπε: «Απόψε ο Εσταυρωμένος ας συντροφέψει τα δυο μας παιδιά, τους δυο στρατιώτες που μιμούνται τον Χριστό, και είναι και αυτά μέσα στις φυλακές. Κι αν υπάρχουν Πόντιοι Πιλάτοι να τους δικάζουνε, να ξέρουνε πως ο Βασιλεύς της ειρήνης, ο Ιησούς Χριστός, δε θα αφήσει αυτά τα παιδιά μας, που δίδουν μάχη εκεί, γιατί αγαπούνε Πατρίδα, Ελλάδα, Ορθοδοξία. Ο Θεός να είναι κοντά τους»

Κατά τη συγκινητική τελετή, που παρακολούθησε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια Εμμανουήλ Κακαβελάκης, εκπρόσωποι ομογενειακών σωματείων και πολλοί πάροικοι, ο Προκαθήμενος του Παλαίφατου Πατριαρχείου κατέληξε: «Ο Εσταυρωμένος Χριστός να είναι πάντα κοντά σας, στο δρόμο σας, στην παροικία μας, στο Γενικό μας Προξενείο, στην Κοινότητα της Αλεξάνδρειας, σε όλα τα σωματεία και τους Οργανισμούς».

Κουράγιο και Δύναμη Κουράγιο και δύναμη στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές της Αδριανούπολης εύχεται ο Βασίλης Κικίλιας με ανάρτησή του στο twitter. «Μεγάλη Παρασκευή και οι δύο στρατιωτικοί μας φυλακισμένοι των Τούρκων στην Αδριανούπολη για 36η μέρα. Κουράγιο και δύναμη στα παιδιά μας και τις οικογένειές τους» τονίζει χαρακτηριστικά ο τομεάρχης ‘Αμυνας της Νέας Δημοκρατίας.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: