Οργισμένη αντίδραση του Στιβ Μπάνον για την “απάντηση” της Γουόλ Στριτ στην πολιτική με την Κίνα




Ο Στιβ Μπάνον, ο πρώην επικεφαλής της στρατηγικής του Λευκού Οίκου και της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε οργισμένος για τις αρνητικές αντιδράσεις της Γουόλ Στριτ απέναντι στις εμπορικές πρακτικές που ακολουθεί η Ουάσινγκτον με την Κίνα.

“Ρωτήστε τον κόσμο στο Οχάιο, την Πενσιλβάνια και το Μίσιγκαν για τη Γουόλ Στριτ. Η Γουόλ Στριτ στήριζε και ζητωκραύγαζε όταν εξάγονταν οι θέσεις εργασίας τους. Να πάει στον αγύριστο η Γουόλ Στριτ αν δεν της αρέσει. Ήταν καιρός να τους αντισταθεί κάποιος και ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν ο τέλειος υποψήφιος. Η Γουόλ Στριτ είναι πάντα βραχυπρόθεσμη. Ο Τραμπ προσπαθεί να προστατεύσει την καρδιά του αμερικανικού καπιταλισμού, την καινοτομία μας” είπε στο πρακτορείο Reuters, σε τηλεφωνική συνέντευξη.

Ο Μπάνον, ο οποίος διατηρεί σχέσεις με τον Λευκό Οίκο, είπε ότι οι πρόσφατες αποφάσεις του Τραμπ να επιβάλει δασμούς είναι ένα μήνυμα προς τους Κινέζους ότι “το παιχνίδι της αέναης καθυστέρησης τελείωσε” και ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσουν το βασικό ζήτημα της “εξαναγκαστικής μεταφοράς τεχνολογίας”. Σχολίασε μάλιστα ότι ο Αμερικανός πρόεδρος “το σχεδίαζε εδώ και καιρό”.

“Αυτή είναι η καρδιά του αμερικανικού καπιταλισμού: η καινοτομία στην τεχνολογία που οι Κινέζοι είτε την έκλεψαν είτε ανάγκασαν τις αμερικανικές εταιρείες να την παραδώσουν. Ο Τραμπ έστειλε το σήμα ότι αυτές οι μέρες τελείωσαν”, πρόσθεσε.

Μόλις 11 ώρες αφότου η αμερικανική κυβέρνηση πρότεινε την επιβολή δασμών ύψους 255 σε περίπου 1.300 κινεζικά προϊόντα (κυρίως στους τομείς της τεχνολογίας, των μεταφορών και των ιατρικών ειδών), το Πεκίνο απάντησε με μια παρόμοια λίστα δασμών σε αμερικανικά εισαγόμενα είδη, όπως σόγια, αεροσκάφη, αυτοκίνητα, βοδινό και χημικά.

Ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δηλωσε σήμερα το απόγευμα ότι η αμερικανική κυβέρνηση αυτή τη στιγμή δεν έχει σχεδιάσει κάποια νέα εμπορική πρωτοβουλία εναντίον της Κίνας αλλά επικεντρώνεται στην εφαρμογή των μέτρων που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Περισσότερες ειδήσεις ΗΠΑ εδώ

04/04/2018 21:20
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: