“Όλες για το παιχνίδι” στη Θεσσαλονίκη: Δράσεις για την προώθηση του γυναικείου ποδοσφαίρου




Στους ρυθμούς του γυναικείου ποδοσφαίρου θα κινηθεί από τις 11 ως τις 14 Απριλίου 2018 η Θεσσαλονίκη, που θα φιλοξενήσει μια σειρά πρωτοποριακών δράσεων οι οποίες στοχεύουν στη διάδοση του αθλήματος στα κορίτσια, την προώθηση των αξιών του «ευ αγωνίζεσθαι» και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για σειρά κοινωνικών ζητημάτων.

Το φεστιβάλ «Όλες για το παιχνίδι» (#itsawomansgame), που εντάσσεται στα προγράμματα της UEFA και της ΕΠΟ για την ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου, συνδιοργανώνεται από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, το δήμο Θεσσαλονίκης και την ΕΠΣ Μακεδονίας, ενώ θα υποστηριχθεί από το σύλλογο Γυναικών με καρκίνο μαστού «Άλμα Ζωής» και της δράσης «Λύσε τη σιωπή».

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει τρεις βασικούς πυλώνες: τη διεξαγωγή αγώνων ομάδων στελεχωμένων από επιλεγμένα κορίτσια κάτω των 15 ετών από όλη την επικράτεια, τα σεμινάρια αθλητικής και κοινωνικής θεματολογίας προς τις ταλαντούχες παίκτριες και τις ανοικτές δράσεις -αποκλειστικά για γυναίκες- στην πλατεία Αριστοτέλους.

Ειδικότερα, ο ομοσπονδιακός προπονητής Αντώνης Πριόνας απηύθυνε πρόσκληση, έπειτα από προπονήσεις προεπιλογής, σε 72 κορίτσια κάτω των 15 ετών από 39 σωματεία, τα οποία θα χωριστούν σε τέσσερις ομάδες και θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε ένα άτυπο φάιναλ 4 στο γήπεδο της ΕΠΣ Μακεδονίας στη Μίκρα (αγώνες 12 και 14 Απριλίου, ώρες 10:00 και 12:00).

Οι εν λόγω αναμετρήσεις, που διεξάγονται για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, θα δώσουν μια πρώτης τάξης ευκαιρία στους ομοσπονδιακούς προπονητές των γυναικείων Εθνικών Ομάδων να παρακολουθήσουν από κοντά τις ατομικές ικανότητες των παικτριών και να καταγράψουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους. Συνεπώς, οι παίκτριες αυτές θα αποτελέσουν την πρώτη δεξαμενή επιλογής για τη μελλοντική Εθνική Ομάδα Κορασίδων (Κ17). Επίσης, τα επιλεγμένα κορίτσια θα παρακολουθήσουν σειρά σεμιναρίων με αντικείμενο τη διατροφή, την ψυχολογία και τον προαγωνιστικό ιατρικό έλεγχο. Επιπλέον, στις ταλαντούχες παίκτριες θα μιλήσουν διεθνείς παίκτριες που έχουν διαγράψει σημαντική διαδρομή στις Εθνικές ομάδες και στην προπονητική.

Ακόμη, η ΕΠΟ έχει προγραμματίσει, με τη συνδρομή του συλλόγου «Άλμα Ζωής» Θεσσαλονίκης, της πρωτοβουλίας «Λύσε τη Σιωπή» και του Γρ. Αστικής Ανθεκτικότητας Δ. Θεσσαλονίκης, ειδικά ενημερωτικά σεμινάρια για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, τα φαινόμενα βίας κατά των γυναικών και την αντιμετώπισή τους και τρόπους, μέσω παραδειγμάτων, υλοποίησης των προσωπικών στόχων, σε επαγγελματικό και κοινωνικό επίπεδο.

Επίσης, στις 13 Απριλίου η πλατεία Αριστοτέλους θα μετατραπεί σε ποδοσφαιρικό γήπεδο για να υποδεχθεί από τις 11:30 το πρωί παίκτριες μικρότερων ηλικιών από τοπικές ακαδημίες, σε δράσεις που, επίσης, θα είναι ανοικτές στον γυναικείο πληθυσμό της συμπρωτεύουσας. Οι συμμετέχουσες θα λάβουν μέρος σε ψυχοκινητικά παιχνίδια, θα παίξουν ελεύθερο ποδόσφαιρο και θα χορέψουν στους ρυθμούς της ζούμπα.

05/04/2018 21:52
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: