“‘Οχι” Πούτιν στον Ερντογάν για συμπαραγωγή των S-400: “Δεν τίθεται θέμα εμπιστοσύνης αλλα…”




Η Τουρκία ενδέχεται να συνεργαστεί με τη Ρωσία σε αμυντικά προγράμματα εκτός των πυραυλικών συστημάτων S-400, που η Μόσχα συμφώνησε να προμηθεύσει στην Άγκυρα, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Από την πλευρά ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι η χώρα του θα «επιταχύνει» την παράδοση των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας S-400. «Συζητήσαμε την υλοποίηση της συμφωνίας για την παράδοση των S-400 και αποφασίσαμε να επιταχύνουμε την παράδοση αυτών των αμυντικών συστημάτων», τόνισε ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους.

Ωστόσο μετά από ερώτηση Τούρκου δημοσιογράφου φαίνεται πως υπάρχει διαφωνία μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας στο θέμα της συμπαραγωγής των S-400 που είχαν ζητήσει οι Τούρκοι. Ο Ρώσος Πρόεδρος απάντησε διπλωματικά λέγοντας πως δεν υπάρχει θέμα εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο πλευρών αλλά το ζήτημα είναι καθαρά εμπορικό.

Από την πλευρά του ο Ταγίπ Ερντογάν μουδιασμένος απάντησε ότι υπάρχει ήδη συμφωνία για την αγορά των S 400 και πως γενικότερα υπάρχει διάλογος μεταξύ ρωσικών και τουρκικών εταιρειών.

03/04/2018 21:32
ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters, Mignatiou.com
Άγκυρα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: