“Ο Τσίπρας έπρεπε να είχε αποπέμψει τον Καμμένο”, λέει ο Θεοχαρόπουλος




Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6» τόνισε με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου ότι ο κ. Τσίπρας θα όφειλε να τον είχε αποπέμψει εδώ και καιρό.

“Είναι επικίνδυνος ο κ. Καμμένος στη θέση του υπουργού Άμυνας. Ο κ. Τσίπρας όφειλε να τον είχε αποπέμψει εδώ και πολύ καιρό. Θεωρώ ότι κάποιες φορές λειτουργεί σε συνεννόηση ο κ. Καμμένος με τον κ. Τσίπρα και άλλες φορές λειτουργεί εν αγνοία του πρωθυπουργού, στην αγωνία του για την κομματική δική του επιβίωση. Ας του δώσει ένα άλλο υπουργείο ο πρωθυπουργός να ασχολείται, που δεν έχει τέτοια εθνική επικινδυνότητα”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Σχετικά με τις συζητήσεις που γίνονται στο Κίνημα Αλλαγής για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και το αν θα στηρίξει ή όχι πιθανή συμφωνία, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επεσήμανε ότι “έχουμε βγάλει ομόφωνες αποφάσεις για τη θέση μας για το Μακεδονικό. Όντως συζητήσαμε διεξοδικά το θέμα και στην τελευταία συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και υπήρξε συμφωνία στις έως τώρα αποφάσεις μας για το Μακεδονικό. Περιμένουμε να υπάρξει αποτέλεσμα συμφωνίας, δεν πρόκειται να τοποθετηθούμε επί σεναρίων. Η θέση μας είναι σύνθετη ονομασία, εμείς δεν φεύγουμε από τη σταθερή θέση της χώρας, σύνθετη ονομασία, erga omnes, για χρήση έναντι όλων και με δεσμευτικές εγγυήσεις για τα ζητήματα του αλυτρωτισμού. Όλα αυτά πρέπει να έρθουν σε μία συμφωνία για να τα αξιολογήσει το ελληνικό κοινοβούλιο και να τοποθετηθούμε υπεύθυνα, εμείς είμαστε υπέρ της λύσης, να μην υπάρξει αδιέξοδο”.

Όσο αφορά την πρωτοβουλία της Φώφης Γεννηματά για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ο κ. Θεοχαρόπουλος υπογράμμισε ότι “η πρόταση για τη συνταγματική αναθεώρηση είναι η συνεδριακή απόφαση που πήραμε και είναι αυτή που παρουσίασε η κ. Γεννηματά. Η Συνταγματική Αναθεώρηση [πρέπει να γίνει] από την παρούσα Βουλή, ώστε να καθοριστεί ποια άρθρα είναι αναθεωρητέα και η επόμενη Βουλή να αποφασίσει προς ποια κατεύθυνση θα αναθεωρηθεί το κάθε άρθρο, για να μην χάσουμε μια πενταετία. Να αναθεωρηθεί το άρθρο 16, για να υπάρχει δυνατότητα ίδρυσης μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων, τα οποία θα αξιολογούνται και θα πιστοποιούνται και θα συνοδεύονται με μελέτη βιωσιμότητας και σκοπιμότητας. Επίσης [πρέπει] να γίνουν τομές στο πολιτικό σύστημα με τις οποίες επιτέλους να σταματήσουν τα προνόμια του πολιτικού συστήματος, όπως το άρθρο 86 περί ευθύνης υπουργών και η βουλευτική ασυλία, για το οποία συμφωνούν Κίνημα Αλλαγής, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Υποθέτω ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει στόχευση να είναι πρώτος στις επόμενες εκλογές και να κάνει κυβέρνηση. Εφόσον είναι αυτή η στόχευσή του, και είναι στη δικαιοδοσία περισσότερο του πρώτου κόμματος πώς θα γίνει η αναθεώρηση, δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί να μην ξεκινήσει η διαδικασία άμεσα ώστε να ολοκληρωθεί από την επόμενη Βουλή. Το ζήτημα είναι να μη χαθούν ακόμα 5 χρόνια”.

13/04/2018 12:54
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: