Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κόντρα στον Ναδάλ, στον τελικό του Όπεν της Βαρκελώνης




Πραγματοποιώντας μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον τελικό του Οπεν της Βαρκελώνης και μάλιστα χωρίς να έχει χάσει σετ, και αντιμετωπίζει τον Ραφαέλ Ναδάλ.

Ο 20χρονος πρωταθλητής μπήκε αποφασισμένος στο χωμάτινο γήπεδο της ισπανικής μεγαλούπολης και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον 26χροβνο Ισπανό Πάμπλο Καρένιο Μπούστα, ο οποίος βρίσκεται στο Νο 11 της παγκόσμιας κατάταξης και ήταν Νο 5 στο κυρίως ταμπλό του τουρνουά.

Ο νεαρός Ελληνας, που θεωρείται από τους ειδικούς του αθλήματος, ένα από τα κορυφαία ταλέντα σε διεθνές επίπεδο, προηγήθηκε στο πρώτο σετ με 5-2, αλλά ο Ισπανός με την βοήθεια των χιλιάδων συμπατριωτών του από τις κερκίδες, κατάφερε να ισοφαρίσει σε 5-5. Σ΄ αυτό το κρίσιμο σημείο του αγώνα, ο Τσιτσιπάς διατήρησε την αυτοσυγκέντρωση του και μετά από 50 λεπτά πήρε το σετ με 7-5.

Στο δεύτερο σετ και παρά τα κάποια σημάδια κούρασης που παρουσίασε, διατήρησε τον ρυθμό του και επικράτησε με 6-3 μέσα σε 45 λεπτά.

Υπενθυμίζεται, ότι στην πορεία του προς τον τελικό, ο Τσιτσιπάς νίκησε διαδοχικά τον Γάλλο Κορεντέν Μουτέ (Νο 137) με 6-4, 6-1, τον Αργεντινό Ντιέγκο Σβάρτζμαν (Νο 17) με 6-2, 6-1, τον 30χρονο Ισπανό Άλμπερτ Ράμος-Βινιόλας (Νο 40) με 6-4, 7-5 και τον Αυστριακό (Νο 7) Ντόμινικ Τιμ με 6-3, 6-2.

 

29/04/2018 11:08
ΚΥΠΕ 
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: