Ο Καμμένος μέθυσε “με τ’ αθάνατο κρασί του ’21”: Ποιός είναι ο στόχος του υπουργού Άμυνας;




Γράφει ο Σίμος Ρέκτης

Το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε μια υπερκινητικότητα από τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο. Πρέπει να παραδεχθούμε ότι ο συνοδοιπόρος της κυβέρνησης έχει βρεθεί στο στοιχείο του. Οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και γενικά στα εθνικά θέματα, του έχουν προσφέρει “πεδίον δόξης λαμπρό”.

Με κάθε ευκαιρία όπου σταθεί και όπου βρεθεί απαντά στους προκλητικούς γείτονες σε μια γλώσσα που θεωρεί ότι καταλαβαίνουν καλύτερα. “Θα σας τσακίσουμε” αντί-γυρίζει σε εκείνους που ονειρεύονται μια νέα Οθωμανική αυτοκρατορία και απειλούν ότι θα μας πετάξουν στη θάλασσα ή θα μας ξεδοντιάσουν.

Σε κάθε άλλη περίπτωση όλα αυτά θα ήταν όχι λογικά αν η περιρρέουσα ατμόσφαιρα δεν ήταν τόσο σοβαρή.

Σε αυτή την περίπτωση ο ρόλος του Καμμένου αποκτά ιδιαίτερη σημασία:

  •  Αφενός γιατί μιλά στο ίδιο επίπεδο και στο ίδιο μήκος κύματος με τους απέναντι που έχουν ανεβάσει τους τόνους και για εσωτερική κατανάλωση
  •  Αφετέρου γιατί καταφέρνει να κρατά υψηλό το ηθικό κυρίως των Ενόπλων Δυνάμεων στις οποίες είτε θέλουμε να το παραδεχθούμε είτε όχι έχει μεγάλη απήχηση.

Ακόμα και μεσα στους κυβερνητικούς κύκλους ο Καμμένος αυτή τη στιγμή ειναι ένα χρήσιμο εργαλείο.

Ταυτόχρονα όμως ο υπουργός Άμυνας έχει και ένα σκοπό. Η συμμετοχή του σε μια κυβέρνηση που συνέχισε την πολιτική των μνημονίων και οι απανωτές …υπαναχωρήσεις του με αξιοθαύμαστη… ευλυγισία  σε βασικές προεκλογικές του δεσμεύσεις, του έχουν στοιχίσει πολιτικά. Γνωρίζει ότι το 3% στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν μοιάζει σαν ένας πολύ δύσκολος στόχος στόχος.

Έτσι το μόνο που του έχει απομείνει είναι να ‘μην του πάρουν την ταυτότητα’ και στα εθνικά θέματα. Η πρώτη ευκαιρία του δόθηκε με το θέμα των Σκοπίων και άρχισε τις κορώνες για τον όρο Μακεδονία και την απαραβίαστη κόκκινη γραμμή του, διαφοροποιούμενος από την… γραμμή της κυβέρνησης την οποία στηρίζει.

Το δεύτερο σωσίβιο ήρθε με την υπόθεση των δύο στρατιωτικών που κι εκεί κράτησε μια πολύ πιο σκληρή στάση από το Μέγαρο Μαξίμου ίσως και χολωμένος που το θέμα ανατέθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών αντί σε εκείνον που θεωρούσε ότι ήταν ο καθ’ ύλην αρμόδιος.

Τώρα η ένταση στα ελληνοτουρκικά είναι η τρίτη και πιο κατάλληλη ευκαιρία να απελευθερώσει τον εθνικοπατριωτικό του λόγο που θα του δώσει τη φόρα να πηδήξει πάνω από τον πήχη του 3%.

Έτσι όλοι όσοι προσπαθούν να δώσουν στον υπουργό Άμυνας τον χαρακτηρισμό του γελοίου, στην συγκεκριμένη περίπτωση κάνουν λάθος. Γιατί γελοίος γίνεται κάποιος όταν προσποιείται ότι διαθέτει ικανότητες που δεν έχει. Και στην συγκεκριμένη περίπτωση αυτό δεν ισχύει. ίσως είναι η μόνη φορά που ο Πάνος Καμμένος είναι ο εαυτός του.

Πρέπει όμως να προσέχει. Απέναντι μας βρίσκεται ένας σχοιζοφρενής ηγέτης, ο οποίος φυλακίζει -και σε μερικές φορές σκοτώνει- τους συμπατριώτες του. Ακόμα και Τούρκους πολίτες που τον βοήθησαν να αναδειχθεί σε …Σουλτάνο. Τους Έλληνες θα σκεφθεί; Δεν υπάρχει καμία περίπτωση. Η σημερινή πολιτική ηγεσία της Τουρκίας κυριαρχείται από παράφρονες, οι οποίοι αναζητούν αιτίες και αφορμές για να δημιουργήσουν προβλήματα στην Ελλάδα.

  • Διότι η Πατρίδα μας, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο της οικονομικής κρίσης, που δεν λέει να τελειώσει, το τελευταίο που χρειάζεται είναι ένα πόλεμο με την Τουρκία…

Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: