Ο Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε ότι ο Παναθηναϊκός φεύγει από τη Euroleague




Με αποχώρηση από τη Euroleague απείλησε εκ νέου o «ισχυρός άνδρας» της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, με αναρτήσεις του στο Instagram. Στη Βαρκελώνη, κατά το έκτακτο συμβούλιο, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και ο Μάνος Παπαδόπουλος παρέστησαν εκθέτοντας τις θέσεις και τις προτάσεις των «πράσινων», οι οποίες δεν έγιναν αποδεκτές από το συμβούλιο των μετόχων.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και ο Μάνος Παπαδόπουλος έκαναν πρόταση μομφής κατά του εκτελεστικού διευθυντή της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου, θέτοντας θέμα ψηφοφορίας για αλλαγή του το καλοκαίρι. Αν και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έγραψε στο Instagram πως «ο Παναθηναϊκός επιστρέφει εκεί όπου το μπάσκετ θα έπρεπε να βρίσκεται πάντα… οριστικό!», δηλαδή στη FIBA, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός δεν έχει προβεί σε σχετική ανακοίνωση μέχρι στιγμής.

Ουσιαστικά, ο Τζόρντι Μπερτομέου αρνήθηκε να τεθούν προς ψηφοφορία τα αιτήματα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, καθώς και για το θέμα της δικής του παρουσίας στη θέση του εκτελεστικού διευθυντή της Euroleague. Η πλειονότητα των εκπροσώπων των ομάδων πήρε τη θέση του Μπερτομέου, ως προς την ανάγκη για συμμόρφωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τους κανόνες της Euroleague.

Οι εξελίξεις αυτές δείχνουν πως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι αποφασισμένος να καταβάλει το ποσό που απαιτείται για να «σπάσει» το εγγυημένο συμβόλαιο με τη Euroleague, το οποίο ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ.

Η ανακοίνωση της Euroleague

Η Euroleague τοποθετήθηκε, με ανακοίνωσή της, για όσα διαδραματίστηκαν στο έκτακτο συμβούλιο στη Βαρκελώνη, παρουσία του «ισχυρού άνδρα» της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Όπως αναφέρεται, οι σύλλογοι της Euroleague απέρριψαν ομόφωνα το αίτημα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για κατάπτωση της ποινής αποκλεισμού του από τα γήπεδα.

«Οι ιδιοκτήτες καταδικάζουν τη συμπεριφορά του κ. Γιαννακόπουλου» είναι το μήνυμα που στέλνουν οι μέτοχοι στον «ισχυρό άνδρα» της «πράσινης» ΚΑΕ, ενώ την ίδια ώρα εξέφρασαν τον σεβασμό τους προς τον Παναθηναϊκό, χαρακτηρίζοντας το «τριφύλλι» ως ιστορικό θεσμό και σύλλογο πρότυπο στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και τον αθλητισμό.

Στη σχετική ανακοίνωση της Euroleague τονίζεται:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο εξέτασε τις πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις του ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, συμπεριλαμβανομένου και του φακέλου που είχε πρόσφατα μοιραστεί σε πολυάριθμα Μέσα Ενημέρωσης στην Ευρώπη. Όλοι οι παρόντες σύλλογοι, με μοναδική εξαίρεση τον Παναθηναϊκό, ομόφωνα και δυναμικά συμφώνησαν ότι τέτοιες δηλώσεις προκαλούν ζημιά στη EuroLeague. Το ιδιοκτησιακό καθεστώς των μετόχων της ECA καταδικάζει τη συμπεριφορά του κ. Γιαννακόπουλου ζητώντας από αυτόν να σταματήσει αμέσως τις δημόσιες τοποθετήσεις του. Οι σύλλογοι υπενθύμισαν κατηγορηματικά στον Παναθηναϊκό και τον ιδιοκτήτη του ότι υπάρχουν εσωτερικές διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν για να εκφράσουν αποκλίσεις ή ερωτήσεις όπως επανειλημμένα έχουν εγκριθεί από τους μετόχους, συμπεριλαμβανομένου και του Παναθηναϊκού. Επίσης, όλοι οι Σύλλογοι εξέφρασαν τον απόλυτο σεβασμό τους προς τον Παναθηναϊκό ως ιστορικό θεσμό και σύλλογο πρότυπο στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και αθλητισμό, καθώς και μέτοχο της ECA.

Ο κ. Γιαννακόπουλος ζήτησε από τους παρευρισκόμενους μετόχους της ECA να εξουσιοδοτήσουν τον διευθύνοντα σύμβουλο της EuroLeague να δώσει αμνηστία στην ποινή που του έχει επιβληθεί για απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα. Οι σύλλογοι απέρριψαν ομόφωνα αυτό το αίτημα, μετά από το οποίο ο κ. Γιαννακόπουλος έφυγε δυστυχώς από τη συνάντηση πριν τα συμπεράσματά της».

 

12/04/2018 17:39
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: