Ο ανώτατος Ιρανός ηγέτης είναι ο Χίτλερ της Μέσης Ανατολής, λέει ο πρίγκηπας της Σαουδικής Αραβίας




Με τον Αδόλφο Χίτλερ παρομοιάζει τον ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη του Ιράν Αλί Χαμενεΐ, ο διάδοχος του Σαουδαραβικού θρόνου, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα Altantic και τον δημοσιογράφο Jeffrey Goldberg, ο Σαουδάραβας πρίγκιπας προσδιορίζει το τρίγωνο του κακού και σημειώνει πως το Ισλάμ είναι η θρησκεία της ειρήνης και όχι του πολέμου.

Το τρίγωνο του διαβόλου προσπαθεί να προωθήσει την ιδέα ότι καθήκον μας ως μουσουλμάνοι είναι να επανιδρύσουμε το χαλιφάτο και πως η δύναμη του Ισλάμ βρίσκεται στη δημιουργία μιας αυτοκρατορίας δια της ισχύος. Πρώτα στο τρίγωνο έχουμε το ιρανικό καθεστώς που θέλει να εξαπλώσει την εξτρεμιστική ιδεολογία του, την σιιτική εξτρεμιστική ιδεολογία του. Πιστεύουν ότι εάν το καταφέρουν ο κρυμμένος ιμάμης θα επιστρέψει και θα κυβερνήσει όλο τον κόσμο από το Ιράν και το Ισλάμ θα εξαπλωθεί μέχρι και στην Αμερική. Το λένε αυτό από το την ιρανική επανάσταση του 1979. Βρίσκεται στον νόμο τους και αποδεικνύεται από τις πράξεις τους. Το δεύτερο κομμάτι είναι η Μουσουλμανική Αδελφότητα που είναι άλλη μια εξτρεμιστική οργάνωση. Θέλουν να χρησιμοποιήσουν το δημοκρατικό σύστημα για να κυβερνήσουν κράτη και να φτιάξουν σκιώδη χαλιφάτα παντού. Μετά θα τα μετατρέψουν σε μια πραγματική μουσουλμανική αυτοκρατορία. Το άλλο κομμάτι του είναι ο ISIS και η Αλ Κάιντα που θέλουν να κάνουν τα πάντα με την ισχύ. Όλοι τους οι ηγέτες ήταν μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας”, είπε χαρακτηριστικά.

«Πιστεύω ότι ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν κάνει τον Χίτλερ να μοιάζει καλός. Ο Χίτλερ δεν προσπαθούσε να κάνει αυτό που προσπαθεί ο Ιρανός ηγέτης», είπε ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και πρόσθεσε: « Πιστεύει ότι του ανήκει ο κόσμος. Είναι και οι δύο κακοί τύπου. Αυτός είναι ο Χίτλερ της Μέσης Ανατολής».

Προχωρώντας πολλά βήματα μπροστά από τις συνήθεις θέσεις των αραβικών κρατών, ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, δήλωσε πως αναγνωρίζει το δικαίωμα ύπαρξης του Ισραήλ και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι κάθε λαός, οπουδήποτε, έχει ένα δικαίωμα να ζει στο ειρηνικό του έθνος. Πιστεύω ότι οι Ισραηλινοί και οι Παλαιστίνιοι έχουν το δικαίωμα να έχουν τη δική τους πατρίδα. Αλλά πρέπει να έχουμε μια ειρηνευτική συμφωνία για να διασφαλίσουμε τη σταθερότητα για τον καθένα και να υπάρχουν κανονικές σχέσεις. Έχουμε θρησκευτικές ανησυχίες σχετικά με την τύχη του ιερού τεμένους στην Ιερουσαλήμ και με τα δικαιώματα του Παλαιστινιακού λαού. Δεν έχουμε ενστάσεις εναντίον κάποιου άλλου λαού. Η χώρα μας δεν έχει πρόβλημα με τους Εβραίους».

Πηγή: The Atlantic

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: