Ο Αναστασιάδης συναντάται με Σπέχαρ και με επικεφαλής Τεχνικών Επιτροπών




Συνάντηση με την Ειδική Αντιπρόσωπο και Αναπληρώτρια Ειδική Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ θα έχει την Παρασκευή το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ενόψει της ανεπίσημης συνάντηση των ηγετών στις 16 Απριλίου.

Η κ. Σπέχαρ, η οποία συναντήθηκε σήμερα στα κατεχόμενα με τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, δήλωσε αμέσως μετά ότι θα συναντηθεί εντός της εβδομάδας και με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Ερωτηθείς σχετικά από το ΚΥΠΕ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε ότι το ραντεβού ορίστηκε για το πρωί της Παρασκευής.

Ο Εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο Αλίμ Σιντίκ ανέφερε από την πλευρά του στο ΚΥΠΕ ότι «η Αναπληρώτρια Ειδική Σύμβουλος προσβλέπει στη φιλοξενία των ηγετών για το ανεπίσημο δείπνο τους στις 16 Απριλίου και θα συνεχίσει τις επαφές της μe τις δύο πλευρές για την προετοιμασία αυτής της συνάντησης».

Εξάλλου, αύριο Τετάρτη, θα πραγματοποιηθεί και συνάντηση των Επικεφαλής των Τεχνικών Επιτροπών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με τον κ. Προδρόμου, η συνάντηση έχει διευθετηθεί εδώ και καιρό, με τη συμβολή του διαπραγματευτή Ανδρέα Μαυρογιάννη. Σκοπός της, συμπλήρωσε, είναι να επαναβεβαιωθεί η δέσμευση της ε/κ πλευράς για συνέχιση του έργου των Δικοινοτικών Τεχνικών Επιτροπών.

Οπως αναφέρουν, εξάλλου, πληροφορίες, καταβάλλεται παράλληλα προσπάθεια για να διευθετηθεί και η σύγκληση του Συμβουλίου Αρχηγών πριν από το δείπνο της 16ης Απριλίου, χωρίς ωστόσο να έχει κλείσει μέχρι στιγμής η ημερομηνία.

ΚΥΠΕ – Αντώνης Γκιλδάκης
ΚΥΠΡΟΣ-Λευκωσία
10/04/2018 12:58

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: