“Ο Άγιος Γεώργιος να δίνει δύναμη στους δύο στρατιωτικούς μας”, εύχεται ο στρατηγός Ζιαζιάς




Με μια ανάρτησή του ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ, Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, εύχεται καλή δύναμη κυρίως στους δύο στρατιωτικούς μας που βρίσκονται κρατούμενοι στις φυλακές της Αδριανούπολης με αφορμή την γιορτή του προστάτη του Στρατού Ξηράς, Αγίου Γεωργίου

“ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΜΑΣ, που αυτή την περίοδο βρίσκεται όρθιο, βρίσκεται στις Επάλξεις της Πατρίδος ,ο Μεγαλομάρτυς Τροπαιοφόρος Άγιος Γεώργιος να δίνει δύναμη, υγεία και προκοπή.
ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΝΑ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΔΥΟ ΣΤΕΛΕΧΗ ΜΑΣ , ΠΟΥ ΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ , Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ο ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΤΗΣ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ να ανταπεξέλθουν με Πατριωτικό σθένος και θάρρος την άδικη και αντιστρατιωτικη συμπεριφορά των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και γρήγορα να επανέλθουν στην Πατρίδα, στις οικογένειες τους.
Ο Άγιος Γεώργιος, Μεγαλομάρτυς, Ταξιάρχης, Καλλίνικος και Τροπαιοφόρος είναι ο κατ’ εξοχήν στρατιωτικός Άγιος. Σύμφωνα με τον ψευδο-Κωδινό στη [βυζαντινή] αυλική εθιμοτυπία ένα έμβλημα που παρίστανε τον Άγιο Γεώργιο έφιππο μεταφερόταν στην πομπή ξεχωριστά από αυτά των τεσσάρων μεγάλων στρατιωτικών μαρτύρων, Δημητρίου, Προκοπίου και των δύο Θεοδώρων.

Πηγή: Facebook

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: