Νέα επίθεση της Τουρκίας με αφορμή τους οκτώ: “Η Ελλάδα προστατεύει τους πραξικοπηματίες”




Σε καθημερινή βάση πλέον η Τουρκία βρίσκει αφορμές για να συντηρεί την ένταση με την Ελλάδα. Αυτή τη φορά του τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, επέλεξε το θέμα της απελευθέρωσης, ενός εκ των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, που ζήτησαν άσυλο στη χώρα μας μετά το πραξικόπημα.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει πως η χώρα μας υποθάλπει “πραξικοπηματίες” και πως δέχεται πιέσεις να απελευθερώσει και τους υπόλοιπους επτά.

“Χθες έγινε γνωστό πως το ελληνικό Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε να απελευθερώσει τον Σουλειμάν Οζκαινακτσί, έναν από τους οχτώ πραξικοπηματίες που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα, καθώς συμμετείχαν στην προδοτική απόπειρα πραξικοπήματος τις 15 Ιουλίου. Παρά τους ισχυρισμούς ότι απελευθερώθηκε υπό αυστηρούς περιοριστικούς όρους, η απόφαση έδειξε για άλλη μια φορά ότι δεν ελήφθησαν οι απαραίτητες προφυλάξεις όσον αφορά τον προδότη που συμμετείχε στην απόπειρα πραξικοπήματος, και ήταν άλλη μια απόδειξη ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που προστατεύει τους πραξικοπηματίες”, αναφέρει η τουρκική ανακοίνωση και καταλήγει:

“Επιπρόσθετα, οι ελληνικές αρχές είναι υπό πίεση να ανακοινώσουν ότι άλλοι πραξικοπηματίες θα απελευθερωθούν στις προσεχείς ημέρες. Αυτό δεν μπορεί να εξηγηθεί ως μια απλή εφαρμογή της διάρκειας της κράτησης, όπως υποστηρίζουν οι ελληνικές αρχές. Η ελληνική δικαιοσύνη έθεσε τις βάσεις για ένα τέτοιο αποτέλεσμα, το οποίο έβλαψε τη συνείδηση των πολιτών, απορρίπτοντας επανειλημμένα τον επαναπατρισμό των πραξικοπηματιών για να κριθούν δημοκρατικά στη χώρα μας. Παραμένουμε δεσμευμένοι στον επαναπατρισμό των πραξικοπηματιών και την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων στη χώρα μας».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: