Μιράζ έπεσε ανοιχτά της Σκύρου επιστρέφοντας από αναχαίτιση: Δεν έχουμε σχέση υποστηρίζει η Άγκυρα




Μαχητικό αεροσκάφος τύπου Mirage 2000- 5 της Πολεμικής Αεροπορίας κατέπεσε πριν προσγειωθεί εννέα μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η τύχη του πιλότου.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης ενώ έχει δοθεί εντολή σε πλοία του Πολεμικού Ναυτικού να σπεύσουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Mirage 2000-5 επέστρεφε από αποστολή αναχαίτισης μαζί με άλλο αεροσκάφος ίδιου τύπου, τουρκικών αεροσκαφών αλλά δεν έχει διαπιστωθεί αν η πτώση έχει σχέση με την αναχαίτιση.

Η ανταποκρίτρια του ΚΥΠΕ Άννα Ανδρέου μετέδωσε ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έσπευσαν να ανακοινώσουν ότι “δεν υπήρχε τουρκικό σκάφος στην περιοχή όπου κατέπεσε το πολεμικό αεροσκάφος τύπου Μιράζ 2000 των ελληνικών Αεροπορικών Δυνάμεων. Όπως μεταδίδει το Χαμπέρτουρκ, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δηλώνουν πως την ώρα που έπεσε το ελληνικό πολεμικό δεν υπάρχει κανένα τουρκικό σκάφος.

Για την υπόθεση ενημερώνεται συνεχώς ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Στις 12:15  κι ενώ τα δύο αεροσκάφη βρίσκονταν κοντά στο αεροδρόμιο της Σκύρου ο δεύτερος χειριστής ενημέρωσε ότι το άλλο αεροσκάφος αγνοείται.

Η επίσημη ανακοίνωση από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας :
«Την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 12:15, υπήρξε απώλεια επαφής αεροσκάφους M2000-5, εννέα ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου. Διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό του».

 

HellasJournal

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: