"Τη μελαγχολία και τη στεναχώρια για ό,τι αφήνει πίσω του κάποιος που αναγκάζεται να ξενιτευτεί" κατάφερε να αποδώσει στη φωτογραφία του ο μαθητής της Γ΄Λυκείου Αξιού Γιώργος Ρούπας. "Μια ξενιτιά η πατρίδα σου" ήταν το θέμα του διαγωνισμού και ο νεαρός μαθητής απέσπασε το πρώτο βραβείο στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες 2018, στη φωτογραφία. Photo Γιώργος Ρόμπας

“Μια ξενιτιά η πατρίδα σου”

Το πρώτο βραβείο στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες 2018, στη φωτογραφία, απέσπασε ο μαθητής της Γ’ τάξης του Γενικού Λυκείου Αξιού, Γιώργος Ρόμπας. Ο νεαρός μαθητής κατάφερε να αποδώσει “τη μελαγχολία και τη στεναχώρια για ό,τι αφήνει πίσω του κάποιος που αναγκάζεται να ξενιτευτεί” γι’ αυτό και επέλεξε το τρένο που το θεωρεί “το κατ’ εξοχήν μέσο που μπορεί να εκφράσει την απομόνωση και την ξενιτιά”.

Το σκηνικό στήθηκε στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Άδενδρο. Υποβλητική η ασπρόμαυρη οπτική, αποτυπώνει όλα τα συναισθήματα και τους προβληματισμούς ενός νέου ανθρώπου για το αναγκαστικό -τις περισσότερες φορές- φευγιό.Η κοπέλα που απεικονίζεται στη φωτογραφία είναι η αδελφή του μαθητή. Ο Γιώργος ονειρεύεται να γίνει κινηματογραφιστής και να φτιάξει μικρού μήκους ταινίες που θίγουν κοινωνικά θέματα όπως την προφυγιά, τη φτώχεια, την οικονομική κρίση.

Be the first to comment on "“Μια ξενιτιά η πατρίδα σου”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*