Με βαριά ατζέντα ο Αλέξης Τσίπρας πάει στο Βουκουρέστι: Όλα στο τραπέζι για συζήτηση…




Του ΗΛΙΑ ΣΤΕΦΑΝΑΚΟΥ
HELLAS JOURNAL

Στο Βουκουρέστι προκειμένου να συμμετάσχει στην Τετραμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Σερβίας, μεταβαίνει σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αθήνα στο επίκεντρο της Τετραμερούς Συνόδου θα βρεθεί ο συντονισμός μεταξύ των τεσσάρων αυτών χωρών για τη Σύνοδο ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων στη Σόφια στις 17 Μαΐου. Υπενθυμίζεται πως η Τετραμερής Σύνοδος συνέρχεται μετά από πρόταση του Αλέξη Τσίπρα που υιοθέτησε η Βουλγαρική Προεδρία. Στόχος της Συνόδου αποτελεί, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η στήριξη της ευρωπαϊκής προοπτικής των δυτικών βαλκανίων, και ειδικά της Σερβίας.

Αναμένεται, δε, να πραγματοποιηθεί συζήτηση των περιφερειακών εξελίξεων στην περιοχή των Βαλκανίων, όπως για παράδειγμα η ΠΓΔΜ, αλλά και το Κόσοβο. Επιπλέον στην ατζέντα της Συνόδου θα βρεθούν θέματα όπως οι υποδομές, οι μεταφορές και η ενέργεια.

Όπως ανακοινώθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου στη σύνοδο θα συμμετάσχουν, επίσης, ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, κ. Μπόικο Μπορίσοφ, η Πρωθυπουργός της Ρουμανίας, κα. Βιόριτσα Ντάντσιλα, και ο Πρόεδρος της Σερβίας, κ. Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Σημειώνεται πως πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία της Αθήνας στο πλαίσιο της επικοινωνίας και της συνανάπτυξης στην περιοχή των Βαλκανίων. Άλλωστε το θέμα αυτό έχει ενταχθεί ακόμα και στο αναπτυξιακό σχέδιο που έχει αποστείλει η ελληνική πλευρά στους Θεσμούς, κάτι που έχει γίνει αποδεκτό με ιδιαίτερη ικανοποίηση από τους ευρωπαίους εταίρους της χώρας.

Το πρόγραμμα της Συνόδου έχει αναλυτικά ως εξής:

16:50-16:55: Αφίξεις των Ηγετών Ελλάδας, Βουλγαρίας και Σερβίας, και υποδοχή τους από την πρωθυπουργό της Ρουμανίας

17:15-18:15: Τετραμερής συνάντηση των Ηγετών

18:20-18:50: Κοινές δηλώσεις των Ηγετών προς τα ΜΜΕ

18:55-19:00: Οικογενειακή φωτογραφία

19:30-21:00: Επίσημο δείπνο Σημείωση: Αθήνα και Βουκουρέστι βρίσκονται στην ίδια ζώνη ώρας

Περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα εδώ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: