Κρίσιμη συνάντηση του Κοτζιά με τον Ντιμιτρόφ την Τετάρτη στη Βιέννη, παρουσία Νίμιτς




Τα τελευταία αγκάθια και οι δυνατότητες επίλυσής τους, θα εξεταστούν στη συνάντηση που θα έχουν την Τετάρτη στη Βιέννη ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με τον Σκοπιανό ομόλογό του Νίκολα Ντιμιτρόφ, παρουσία του ειδικού απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μάθιου Νίμιτς.

Η συνάντηση αν και ανακοινώθηκε επίσημα με μια λιτή ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, εν τούτοις έχει καθοριστική σημασία γιατί θα διακριβωθεί αν μπορεί να υπάρξει κοινός τόπος στα καυτά ζητήματα που απομένουν και τα οποία είναι και τα πιο σοβαρά, όπως χαρακτηριστικά είχε πει ο ίδιο ο κύριος Κοτζιας.

Τα σημεία που έχουν διαπιστωθεί αποστάσεις είναι η άρνηση των Σκοπίων να αποδεχθεί μια ονομασία erga omnes και οι αναγκαίες αλλαγές στο Σύνταγμα της γειτονικής χώρας.

Η ανακοίνωση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών:

“Συνάντηση Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, με τον ομόλογό του της πΓΔΜ, N. Dimitrov, παρουσία του Προσωπικού Απεσταλμένου του ΓΓ ΗΕ, Matthew Nimetz (Βιέννη, 25.04.2018)

O Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, θα συναντηθεί το απόγευμα της Τετάρτης, 25 Απριλίου, στην Βιέννη, με τον ομόλογό του της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, Nikola Dimitrov, παρουσία του Προσωπικού Απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα ΗΕ, Matthew Nimetz

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: