Καταπέλτης ο βουλευτής Ρόις: Πρόεδρε Τραμπ πάρε θέση για τη γενοκτονία των Αρμενίων




Ο Εντ Ρόις, πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της  Αμερικανικής  Βουλής , εξέδωσε το κείμενο της ομιλίας για τη γενοκτονία των Αρμενίων που θα εκφωνήσει  σε εκδήλωση μνήμης για το γεγονός. Στη δήλωση του καλεί τον πρόεδρο Τραμπ να δει την αλήθεια κατάματα και χωρίς υπεκφυγές να πει τα πράγματα με το όνομά τους. 

“Η αλήθεια δεν συνάδει με υπεκφυγές ευφημισμούς ή προυποθέσεις. Στέκεται μόνη της ατρόμητα και αμετανόητα από μόνη της. Και έτσι θα έπρεπε να κάνουν και οι ΗΠΑ για τη γενοκτονία των Αρμενίων”, ανέφερε η δήλωση που αναπαράγει το τουρκικό πρακτορέιο .

“Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο επανειλημμένα κάλεσα διάφορες αμερικανικές κυβερνήσεις να αποκαλέσουν τη φρικτή βία του 1915 με το αληθινό της όνομα, και να την αναγνωρίσουν επισήμως ως γενοκτονία των Αρμενίων. Μόλις αυτή την εβδομάδα προσυπόγραψα με αρκετούς συναδέλφους μου στο Σώμα, με μια επιστολή προς τον Πρόεδρο Trump και τον παροτρύνω και πάλι να αναφερθεί στη γενοκτονία στις παρατηρήσεις του στις εορταστικές εκδηλώσεις της 24ης Απριλίου”.

Η Τουρκία αρνείται επισήμως ότι οι διωγμοί που εξαπέλυσε η Οθωμανική Αυτοκρατορία εναντίον του αρμενικού πληθυσμού κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο αποτελούσαν γενοκτονία.

“Η στάση μας απέναντι στο αρμενικό ζήτημα είναι ξεκάθαρη από την αρχή. Δεν θα δεχθούμε ποτέ τις κατηγορίες για γενοκτονία”, δήλωσε ο Πρόεδρος Recep Tayyip Erdoğan το 2016.

Στη δήλωσή του, ο Ρόις, ο οποίος συμμετείχε στη σύνταξη ενός επιτυχημένου νομοσχεδίου που ορίζει τις φρικαλεότητες του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) ως γενοκτονία, συνδέει τις αρνήσεις των προηγούμενων γενοκτονιών με τα συνεχιζόμενα εγκλήματα του Ισλαμιστών.

“Όσοι αρνούνται τις γενοκτονίες στην Τουρκία, στη Μέση Ανατολή, στην Ευρώπη ακόμη και εδώ στην πατρίδα, επιχειρούν να εξισορροπήσουν την ιστορία και να μετατρέψουν τις γενοκτονίε ως απλές« συνέπειες του πολέμου”, είπε.

“Οι δράστες μιας γενοκτονίας εξακολουθούν να πιστεύουν ότι υπάρχει πιθανότητα ατιμωρησίας των εγκλημάτων τους κατά της ανθρωπότητας, όπως είδαμε στην πρώην Γιουγκοσλαβία, στη Ρουάντα και ακόμη και σήμερα στην επικράτεια της ISIS στην Συρία και στο Ιράκ”.

Πηγή: ΑΡΜΕΝΙΚΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: