“Καλπάζει” προς την Προεδρία του Μεξικό ο Κεντροαριστερός υποψήφιος Λόπες Ομπαδόρ




Ο κεντροαριστερός υποψήφιος Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ αύξησε ακόμη περισσότερο το προβάδισμά του έναντι των αντιπάλων του ενόψει των προεδρικών εκλογών της 1ης Ιουλίου στο Μεξικό, καταδεικνύει δημοσκόπηση της εταιρείας Mitofsky η οποία μεταδόθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Ο Λόπες Ομπραδόρ, ο πρώην δήμαρχος της μεξικανικής πρωτεύουσας, συγκεντρώνει το 31,9% της πρόθεσης ψήφου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή, η οποία διενεργήθηκε από τη 13η ως τη 15η Απριλίου. Το ποσοστό του ανερχόταν στο 29,5% στην προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας που είχε μεταδοθεί τον Μάρτιο.

Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει ο Ρικάρντο Ανάγια, ο πρώην πρόεδρος του κεντροδεξιού Κόμματος Εθνικής Δράσης (PAN), που έχει τεθεί επικεφαλής μιας συμμαχίας κεντροδεξιάς-κεντροαριστεράς. Το ποσοστό του υποχώρησε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, στο 20,8% από 21,2% τον Μάρτιο.

Ο Χοσέ Αντόνιο Μιντ, ο υποψήφιος του κυβερνώντος Θεσμικού Επαναστατικού Κόμματος (PRI), παρέμεινε στην τρίτη θέση, με το ποσοστό του να αυξάνεται μισή μονάδα, στο 16,9% από 16,4%, κατά την ίδια δημοσκόπηση.
Το 25% εξ όσων ερωτήθηκαν πάντως δεν εξέφρασε προτίμηση.

Η έρευνα της Mitofsky διενεργήθηκε σε δείγμα 1.000 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων με τη μέθοδο των προσωπικών συνεντεύξεων κι έχει περιθώριο στατιστικού σφάλματος ±3,1%.

19/04/2018 07:53
ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
Μεξικό

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: